Biff Teriyaki med bönnudlar

Biff Teriyaki med bönnudlar är en lättlagad japansk rätt. Här tillagad helt glutenfri, med riven ingefära o vitlök och rostade sesamfrön.
Ingredienser 4 personer:
700 gr strimlad lövbiff (eller kalkon)
Broccoli buketter ca 15 st
Röd paprika 1 st
Gul Paprika 1 st
Salladslök 2 st
Riven Ingefära 2 msk
Att steka i: ghee eller smör
4 portioner mungbönsnudlar brukar ligga i portioner se förpackningen.
Teriyakisås gluten och sockerfri 
Coconut aminos eko 2 dl
Äppelcidervinäger (eller torrt vitt eko vin) 1/2 dl
Sesamolja 3 msk
Vitlök riven 2 klyftor
Ingefära riven 2 msk
Garnering till Biff Teryaki
Rostade sesamfrön 1 dl, färsk koriander och limeklyftor
Gör så här när du tillagar Biff Teryaki med bönnudlar:
Rosta sesamfröna lite snabbt i torr panna ställ åt sidan
Strimla lövbiff (eller kalkonkött)
Bryt mindre bitar av broccolibuketter ca 15 st
Skär paprika fint i lika stora avlånga bitar som köttet.
Salladslöken skärs i 1/2cm stora bitar
Blanda ihop ingredienserna till Teryakisåsen.
Stek köttet i smör eller ghee tills det fått lite färg.
Lägg i de övriga ingredienserna och låt dem puttra med i några minuter.
Häll sedan över Teryaki såsen och blanda om. Smaka av om du behöver mer salt o peppar.
Koka bönnudlarna enligt anvisning på förpackningen och lägg upp portionsskålar och häll över köttet med såsen.
Garnera med rostade sesamfrön och klippt färsk koriander och ett par klyftor med lime på vardera skål.
Servera direkt.
Kommentar:
Coconut aminos är en glutenfri, socker fri, fermenterad sås utan soja. Den har lite salt sötma utan att innehålla socker.ett ekologiskt, glutenfritt och sojafritt alternativ. Den tillverkas av nektar från kokosblomman som fermenterats och blandats med havssalt.
Se till att du använder riktiga bönnudlar gjorda på mungbönor (läs på förpackningen) de kan lätt förväxlas med risnudlar. Bönnudlarna på har en lite mer fast konsistens och höjer inte blodsockret på samma sätt som risnudlar.
Både Coconut aminos och mungbönsnudlar finns i olika fabrikat,
Läs gärna om ingefära och vitlök och dess hälsobringande effekter:

0 kommentarer