Hårmineralanalys

Vad är hårmineralanalys?

Genom att göra en hårmineralanalys får man fram en personlig status av mineraler, tungmetaller och spårämnen i kroppen.
Mineraler samverkar med varandra för att upprätthålla kroppens funktioner. Till exempel samverkar natrium och kalium för att upprätthålla cellernas struktur. Då vi alla har olika näringsstatus i kroppen är det också logiskt att vi inte kan ta ett multivitamintillskott som är samma för alla. Med en håranalys får du veta din status och råd om hur du kan balansera kroppen. Du får också veta nivån av toxiska ämnen i kroppen såsom kvicksilver och bly.

Vanliga symptom på näringsbrist:

Allergier, depression, fibromyalgi, mag- och tarmproblem, huvudvärk och migrän, hudproblem, ledbesvär, dyslexi, psykiska problem, koncentrationsproblem, trötthet, irritabilitet, sömnlöshet, kramper, hjärt- och kärlbesvär för att nämna några.

Håret ger en bra bild av ämnena som vi har lagrade i kroppen ca 2-3 månader bakåt i tiden. Tar man ett blodprov ser man bara en ögonblicksbild som påverkas av vad man precis har ätit.

Hur går en håralanalys till?

Hår klipps från nacken ca 2-3 cm sparas precis från hårfästet och skickas in för analys. Håret analyseras av Trace Elements Inc och efter ca 4 veckor får man tillbaka analysen innehållande mineralstatus, nivåer av toxiska ämnen, kostråd för din metaboliska typ samt rekommendationer på kosttillskott som intas under ca 2 månader för att balansera nivåerna och rensa ut toxiska ämnen.

När du har betalat skickas en utförlig beskrivning och provmaterial hem till dig hur du tar hårprovet. När analysen är klar får du en genomgång av provsvaren och kostråden.

Kontakta Lina Vestman om du har frågor gällande håranalysen: lina@vipconsulting.se

Beställ hårmineralanalys:


(Omanalys: 1200:- rekommenderas att göra efter ca 6 månader för att utvärdera balanseringen.)

 

Lina Vestman

Utbildad näringsfysiolog och har jobbat som hälsokonsult och hjälpt människor med sin hälsa i mer än 10 år. Hårmineralanalyserna använder hon som ett komplement för att kunna ge specifika råd som är individuellt anpassade.