Hårmineralanalys

Vad är hårmineralanalys?

Genom att göra en hårmineralanalys får man fram en personlig status av mineraler, tungmetaller och spårämnen i kroppen.
Mineraler samverkar med varandra för att upprätthålla kroppens funktioner. Till exempel samverkar natrium och kalium för att upprätthålla cellernas struktur. Då vi alla har olika näringsstatus i kroppen är det också logiskt att vi inte kan ta ett multivitamintillskott som är samma för alla. Med en håranalys får du veta din status och råd om hur du kan balansera kroppen. Du får också veta nivån av toxiska ämnen i kroppen såsom kvicksilver, aluminium och bly.

En hårmineralanalys ger svar på vilken metabolisk typ du har, din ämnesomsättning, sköldkörtelns, bisköldkörtelns och binjurarnas funktion, tungmetaller och gifter, muskler och insulin.

Håret visar ett mera säkert svar jämfört med blodprov, som endast visar hur ämnet är i blodet just när du tar provet. En analys av håret visar dina depåer och kvoter mellan olika mineraler samt tungmetaller som du kan ha under de senaste 3 månaderna.

Håret skickas till ett laboratorium i USA för analys.

I analysen ingår en information om analysen och kartläggning av din situation och nuvarande status.

Genomgång av analyssvaret:

När du fått svaret på analysen kan du boka en tid på 45 minuter för genomgång av kostråd och de olika parametrarna i analyssvaret via telefon eller på plats på mottagningen i Ystad. Du får råd om vilka kosttillskott just du behöver för att boosta och balansera kroppen under en period på ca 3 månader.

Du behöver inte komma till mottagningen om du inte vill utan du bokar en tid för samtal på telefon så kan jag skicka material.

Vanliga symptom på näringsbrist:

Allergier, depression, fibromyalgi, mag- och tarmproblem, huvudvärk och migrän, hudproblem, ledbesvär, dyslexi, psykiska problem, koncentrationsproblem, trötthet, irritabilitet, sömnlöshet, kramper, hjärt- och kärlbesvär för att nämna några.

Håret ger en bra bild av ämnena som vi har lagrade i kroppen ca 2-3 månader bakåt i tiden. Tar man ett blodprov ser man bara en ögonblicksbild som påverkas av vad man precis har ätit.

Hur går en håranalys till?

Hår klipps från nacken ca 2-3 cm sparas precis från hårfästet och skickas in för analys. Håret analyseras av Trace Elements Inc och efter ca 4 veckor får man tillbaka analysen innehållande mineralstatus, nivåer av toxiska ämnen, kostråd för din metaboliska typ samt rekommendationer på kosttillskott som intas under ca 3 månader för att balansera nivåerna och rensa ut toxiska ämnen.

När du har betalat skickas en utförlig beskrivning och provmaterial hem till dig hur du tar hårprovet. När analysen är klar skickas den till dig via mail och du kan boka en genomgång av provsvaren och kostråden.

 

Beställ hårmineralanalys: