Aktuellt

Kursprogram våren 2024

Plats: Herbasensia Lilla Norregatan 17 Ystad
Kostnad/investering: Kvällskurs: 350 kr, heldagskurs: 700 kr, i kursavgiften ingår kursdokumentation i pappersformat och i de fall vi tillverkar något ingår materialet. Avgiften betalas på plats via swish eller kort.
Tider: Anges vid varje kurs och livekurserna inkluderar paus med örtte. Vid Heldagarskurser tar vi lunchpaus mellan kl 12.00 – 13.00
Anmälan: ingalill@vipconsulting.se, 0708-10 83 80. Uppge namn, mobilnummer och mailadress vid anmälan. Kursavgift betalas via Swish eller kort vid kurstillfället. Begränsat antal platser.
Avbokning: Om du behöver avboka var noga med att göra det i god tid, så vi hinner ta in fler som står på kö och att vi vet hur mycket kursmaterial och fika som ska förberedas.

 

Immunförsvaret – våra inre krigare

Lördag den 27/1 kl 12.30-15.00
Pris: 350:- inkl kursdokumentation och fika

Kurs med Eva Olsson Herbasensia & Ingalill Vestman VIP Funktionsmedicin.
Varför blir vi sjuka på vintern? Varför är så många sjuka just nu? Immunförsvaret är ett finurligt mångfasetterat system, hur fungerar det egentligen? Vad har mage-tarm och mikrobiomet med immunförsvaret att göra? Kan man bygga upp sitt immunförsvar? Vad är autoimmunitet?
Ingalill går igenom hur immunförsvaret fungerar och hur man kan använda örter ur ett funktionsmedicinskt perspektiv. Eva botaniserar i traditionella läkeörter och hur du kan använda dem.

 

Släpp taget om dagen – sov gott

Lördag 2/3 kl 12.30-15.00
Pris: 350:- inkl kursdokumentation och fika

Kurs med Eva Olsson Herbasensia & Ingalill Vestman VIP Funktionsmedicin.
Hur har du det med sömnen? Är du utvilad på morgonen? Vrider och vänder du på dig, utan att somna? Eller somnar du gott och vaknar vid 03.00 och kan inte somna om? En god sömn är viktig för kroppens reparation och hjärnan städar från plack och upplevelser när vi sover gott. Hur påverkas sömnen av stress och matsmältning? Örter vs syntetiska läkemedel. Att förstå hur det fungerar och hur man gör för att förbättra sin sömn, är mycket värt. Det finns olika örter och eteriska oljor att kombinera för olika sorters sömnproblem.

 

Vårstäda kroppen

Lördag 23/3 kl 09.30-15.00
Pris: 700 kr inkl kursdokumentation och fika

Kurs med Eva Olsson Herbasensia, Ingalill Vestman VIP Funktionsmedicin och Lena Wahlberg lymfmassör.
En lördag med både teori och praktiska övningar om kroppens fantastiska förmåga att ta hand om och skölja ut slaggprodukter och miljögifter. Vi lär oss ta hand om kroppens reningssystem som hud, lymfa, luftvägar, njurar och mage-tarm.
Eva Olsson berättar om örter som enligt traditionen håller igång kroppens utrensningsorgan
Ingalill Vestman pratar om hur man med hjälp av Funktionsmedicin och livsstil kan stödja kroppens reningssystem.
Lena Wahlberg berättar om det bortglömda lymfsystemets viktiga funktion och du får övningar hur du gör för att själv få fart på flödet.

 

Öppen frågekväll

Onsdag den 10/4 kl 18.30-20.30
Pris: 100:- inkl fika

Med Eva Olsson Herbasensia & Ingalill Vestman VIP Funktionsmedicin.
Ingalill och Eva öppnar frågelådan om funktionsmedicin, läkeväxter och hur vi kan ta hand om oss själva under en kväll, som är ett helt oskrivet blad. Vi träffas i grupp och du kan ställa allmänna frågor. För mer ingående frågor om just din hälsa, kan det behövas bokas en separat enskild konsultation senare för att just du ska få de bästa råden. Du kan antingen maila dina funderingar i förväg så vi kan förbereda oss lite mer men du är också varmt välkommen att ställa dina frågor direkt under kvällen. Inga frågor är för små eller för stora och framför allt så finns det inga dumma frågor. Vi ser fram mot att ses i en öppen och spännande dialog kring hälsa.

 

Vad ska jag äta för min hälsa?

Lördag 27/4 kl 12.30-15.00
Pris: 350:- inkl kursdokumentation, smakprov och fika

Kurs med Eva Olsson Herbasensia & Ingalill Vestman VIP Funktionsmedicin.
Vi ger exempel bra frukost, lunch o middag med recept.
Vi diskuterar frågor som:
Vilka kryddor ska jag använda och varför? Kan jag öka matsmältningen och näringsupptaget med örter? Hur får jag i mig bra fett, protein och kolhydrater med bra fibrer och antioxidanter till varje måltid? Hur kan jag läka min tarm med näring? Varför hotar snabba kolhydrater min hälsa, vad händer egentligen i kroppen?
Vi tittar på myter och sanningar som: Räddar verkligen växtbaserad mat din hälsa och planeten?