Må bra Cocktail

Sjuksköterskan som blev frisk

Jag har jobbat med Mental och fysisk hälsa i hela mitt yrkesverksamma liv och skapat större hälsokoncept som spridits runt om i världen. När jag själv blev sjuk i en autoimmunsjukdom för några år sedan fick jag prova på mina egna program i skarpt läge. Idag är jag friskare och gladare, så jag vet att den fungerar. Så skapades varumärket Må bra Cocktail®.

Ingalill Vestman

Må bra Cocktailens fem ingredienser:

Må bra cocktailen är en holistisk blandning för människan, hjärtat och själen. En god hälsa har ju olika dimensioner. När du blandar de olika ingredienserna blir du friskare till kropp och själ.

Må bra cocktailen består av 5 olika ingredienser för en hållbar hälsa. Det går sällan att få hållbarhet med att bara ändra en sak, det är blandningen som är hemligheten:

MUMS
HORMONBALANS
MINDSET
MOTIVATION
RÖRELSEGLÄDJE

Mums

MUMS antiinflammatorisk kost”Mat utan mojs och socker”
Rätt näring och bra upptag av näringsämnena i tarmen ger en friskare kropp och hjärna. Varför välja ”deppkost” när du kan äta ”gladmat”? Paleo, antiinflammatorisk kost, makro- och mikronäring, goda fettsyror, regnbågsmat och antioxidanter . Vi synar populära dieter i sömmarna. Emotionellt ätande och medvetet ätande. Hunger och mättnad samt att njuta av maten som ger bra näring. Hitta grundorsaken till låggradiga inflammationer, autoimmuna sjukdomar, värk, dimhjärna, trötthet och bättre sömn. Näringstester, mikrobiomtester och DNA-tester kan ge ledtrådar om det som behöver tillföras, repareras, elimineras och läkas.

Hormonbalans

“Massage och hormoner är livets miljoner”
Alla kroppens hormonproducerande körtlar fungerar i ett system, sviktar en av dem påverkas de andra. Du kan själv balansera dina hormoner och signalsubstanser. Rätt näring och minskad stress är grunden. Det handlar också om hormonbalansering med frisättning av må-bra hormoner till exempel kärlekshormonerna oxytocin och dopamin och hur du enkelt och lätt kan frisätta dem. Vad sömn, stress, beröring och ljus betyder för kroppens homeostas. Hormontester och mikrobiomtester kan ge viktiga pusselbitar.

 

Mindset

MIND SET Må bra coctailDu kan själv påverka ditt friskare liv och ha kul efter vägen”
Bättre fokus för både hjärna och hjärta med Mental Träning. Att börja drömma, för att skapa tydliga målbilder, att skapa actionplan och släppa loss kreativiteten. NLP- coaching (Neuro Linguistic Programing) kan vara viktiga verktyg för att hantera tjattret av den interna dialogen och skapa reda i livskvillret. Fokus på inre läkning och immunförsvar. Spännande aktuell forskning om Neurovetenskap, och Kognitiv vetenskap.

Motivation

MOTIVATION Må bra cocktail“Sinnestillstånd smittar”
Njutning, skratt, kreativitet och annat som får fart på den sprudlande motivationen. Hur du skapar goda sinnestillstånd och hittar passionen för hjärtat och själen. Humor och glädje är de viktigaste verktygen. Aktuell banbrytande forskning runt transmittorsubstanser, positiv psykologi och hedonism. Vikten av att stödja kopplingen mellan mage och hjärna via mikrobiomet och Nervus Vagus. Mikrobiomtester kan visa hur du har förmågan att producera viktiga må bra ämnen som tex Serotonin och GABA.

Rörelseglädje

MOVE Må bra cocktail”Glädjeskutt är också bra motion”
Hur du sätter cellerna i gungning och njuter av det. Hur du verkligen gör det du vill för att nå dina resultat och tar hand om latmaskens olidliga lättja. Träning som hjälper hjärnans tillväxt och skapar mental balans. Vad du tycker är kul och varför det är så viktigt med synk av både kropp och hjärna. Lika viktigt med rörelse för blodcirkulationen, är lymfsystemets funktion som inte har en egen pump som blodomloppet har.

 Senaste artiklarna:

Vintersallader tre recept

Vintersallader tre recept

Vintersallader tre recept   Vintersallader vad innebär det? På vintern är det ju inte så bevänt med de vattenrika grönsakerna som sallad, gurka och tomat och dessutom är de dyra Då är det ett ypperligt tillfälle att använda grönsaker som håller sig fint i säsong....

läs mer