Analyser och provtagning

Kontakta oss för mer info och bokning av analyser och provtagning:

Exempel på tester för att göra behandlingen mer specifik:

Avgifter för frakt och genomgång av tester kan tillkomma.

Fettsyretest

För optimal balansering av Omega 3 och Omega 6. För mycket Omega 6 gör cellmembranen hårdare, Omega 3 gör dem mjukare. En balans mellan dessa är viktigt för cellsignaleringen och är en förutsättning för gott upptag av näringsämnen och hur cellen gör sig av med slaggprodukter och toxiner.

Ett prisvärt kapillärtest (stick i fingret) där du får 2 tester, ett vid start och ett efter 6 månader inklusive BalansOlja från vild fisk som balanserar och bibehåller Omega 6:3 balansen. Vi tar 2 tester, den andra tas som efter 6 månader.

Pris: 1395 kr (2 tester inkl 2 månaders Balansolja)

Hårmineralanalys

Det handlar om balansen mellan mineraler och vitaminer. Du får svar på hur din sköldkörtel och dina binjurar mår. Du får veta om du har miljögifter. I svaret på hårmineralanalysen får du råd om hur du kan äta och ta tillskott för att balansera, optimera och öka utrensningen av toxiner. Dessa råd är helt efter din egen situation och dina behov.

Pris: 1700 kr

Urinprov

IPA – Intestinal permeability and absorption. Mäter tarmpermeabilitet, dvs läckande tarm, och dessutom hur bra du tar upp/absorberar mat. Du får dessutom veta om du har inflammation, laktosintolerans eller sukrosintolerans.
Pris: 220 Euro

DUTCH test – hormoner
DUTCH betyder Dried Urine Test for Comprehensive Hormones. DUTCH testet är ett mycket avancerat urintest som kartlägger hela ditt hormonella system och balansen mellan de hormonproducerande organen. Ett av de mest avancerade hormontesterna som finns på marknaden. Du får bl.a. svar på hur det står till med stresshormoner, könshormoner och sömnhormon.
Pris: 445 Euro

Avföringsprover

CSAP x 3

Comprehensive stool analysis. Visar tarmflora bakterier via odling, jästsvamp, parasiter och mycket mer.
Pris: 470 Euro


GI map + Zonulin  

Täcker samma som CSAP utfört med DNA-teknik och ett tillägg av Zonulin en markör för läckande tarm.
Pris: 475 Euro

Utandningsprov

SIBO-laktulos mäter överväxt av bakterier i mag-tarmkanalen. Provet mäter vätgas och metangas som produceras av bakterierna i tarmarna.

Pris: 479 Euro

Blodprov

IMUpro IgG för födoämnesöverkänslighet. Testerna mäter från 44 ämnen upp till 270 ämnen.

Pris: är beroende på test från ca 1500 – 5000 kr

Salivtest

DNA Health test

Testet kartlägger dina DNA-snips i förhållande till din hälsa. Här ser man vilka svagheter och styrkor du har och vad du ska tänka på, för att förebygga sjukdomar i framtiden.  I svaret återfinns fett o kolesterol metabolism, metylering och DNA-reparation, avgiftningsfunktionen, benägenhet för inflammationer, oxidativ stress, benhälsa, insulinkänslighet, kostfaktorer som järnmetabolism, laktosintolerans, omsättning av fettsyror, koffeinkänslighet, saltkänslighet och högt blodtryck.

Pris: 325 Euro