Din inre motivation är kraftfull – Må bra cocktail

13 apr, 2017 | Gästbloggare, Motivation | 0 Kommentarer

Din inre motivation är kraftfull

Inre motivation skapar passon och engagemang och du blir grundad i dina handlingar. Vi människor fungerar lite olika i hur vi hanterar vår motivation. Att få fram den inre motivationen är en konst som vissa får träna på mer och andra har det naturligt.

Gästbloggare i det här inlägget är Aryel Walett från Stubbetid, det handlar om hur du hittar din själ i det du gör. Hennes uttryck ”Få med själen i ditt ledarskap” beskriver fint hennes verksamhet. Läs nedan om hennes kloka tankar:


 Motivation behöver komma inifrån 

Handlingskraften i det som vi kallar motivation är med fördel grundad i kärnan av dig själv, av kärlek till dig själv och livet. Att det på något sätt är kopplat till det som driver dig, innerst inne. Målet, det du vill uppnå kan vara en morot, lite beroende på hur just du fungerar. Men har du funderat på vad som driver din själs dagar här på jorden?

Vad är det som får dig att gå upp på morgonen?

Jag gillar tanken om att allt kommer inifrån. Inre motivation ger oss möjligheten att vara oberoende av andra, av saker utanför oss själva och egots behov av bekräftelse. Om du kan ge dig själv allt det där som du söker hos andra blir du fri. Ingen annan kan fylla dig med din inre motivation. Andra kan inspirera dig och till och med få dig att öppna dina inre dörrar till din egen kraft. Men din kraft är DIN.

När det vi drivs av kommer inifrån ställer vi oss i det flöde vi är ämnade att vara. Vi kan med hjärnan och det medvetna intellektuella, sätta upp planer och måla upp våra mål men om det på något sätt styr oss bort från den grundläggande planen – det som vi är som gjorda för att göra, det som stämmer med vårt djupaste jag, vår existentiella värdegrund och varför vi är här överhuvudtaget – då är risken stor att vi blåser upp oss som ballonger som mycket lätt går att ta hål på. Inre motivation skapar flödet i livet.

Se till att din inre motivation är grundad i dig.

Att du gör det som stämmer med dig. För att veta att det är så behöver du kanske skala av lite präglingar, fördomar och föreställningar om dig själv först. Så att du kan se sanningen i vitögat, lägga handen på hjärtat och erkänna vad det är du vill, egentligen.

Men så ibland behöver vi göra det vi vet att vi borde göra, bara för att GÖRA det. Det i sig kan bli en motivation när vi VET att det är rätt för oss. Till exempel; börja äta och träna rätt för att kroppen ska få det den mår bra av. Ta hand om de där ”måstena”, det vardagliga, det som ingår i livet.

Men en sak är säker; det är roligare att städa, damma och dammsuga när vi kan se kopplingen till livets mål och mening. 😉
Skapa din inre motivation och se till att det är din inre motivation som ger dig kraften.

Gästbloggare Aryel Walett  – Stubbetid

Aryel Walett Stubbetid

Aryel Walett Stubbetid

Livs- och ledarskapsutvecklare med fokus på människan och själen
Aryel erbjuder företagsledare i hela landet att lära sig ta hand om sig själva och sitt ledarskap genom AB Walétts egenutvecklade koncept Stubbetid. Verksamheten startades 2008 med privatpersoner och soloföretagare som primära målgrupper. Aryel Walett har mångårig kompetens i att kombinera själen med ledarskapet. Företaget finns i Ystad och ägs av Aryel och Bjerne Walett.

Mitt uppdrag är att fördjupa människans kontakt med själens intention med livet. Som energiterapeut och certifierad Energiolog har jag sedan 1999 arbetat med människors behov av förändring och jag närmar mig problematik inklusive möjligheter med en stor dos sunt förnuft och glimten i ögat. Med åren har detta utvecklats till ett arbete för och med företagsledare som vill låta själens ledarskap ta plats.
För att fungera som människa är det grundläggande att kunna leda sig själv, inifrån och ut. / Aryel

 


Kommentar av Ingalill Vestman:
Ma bra cocktailMotivation är en av fem ingredienser i Må bra cocktailen.
Helhetskonceptet för människan hjärtat och själen. Motivation är kopplat till olika sinnestillstånd som vi själv kan skapa. Ibland upplever vi att vi ”hamnar i händerna” på omständigheterna, alltså det som händer omkring oss. Våra interna sinnestillstånd kan vi påverka själva. Ibland är det enkelt och ibland kräver det mer arbete. Att träna upp sin inre motivation är ett sätt att bli bättre rustad, när något utifrån händer.
Hur är det för dig, styrs du av inre motivation eller kommer din motivation utifrån?
Hur hanterar du det?

Du kan läsa mer om motivation i flera blogginlägg till exempel:

3 nycklar för motivation
7 tips för att öka motivationen
Motivationsfaktorer

0 kommentarer

Skicka en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *