En dos om dagen av 5 ingredienser för bättre hälsa hos människan, hjärtat och själen.

glädjeskutt för bättre hälsa1. Tre glädjeskutt om dagen. 

Ta tre glädjeskutt om dagen och några danssteg till musik. Det gör dig glad och lätt hela dagen. Hjärnan tycker också om att röra sig i takt – hjärnsynk utvecklar hjärncellerna.

MOVE ”Ett glädjeskutt är också bra motion”

2. Byt rött kött mot fisk, fågel  och bönor!

Det är snällt mot kroppen att minska intaget av rött kött till max 1-2 portioner i veckan. Rött kött är svårsmält och irriterande för tarmen och skapar inflammation. Gör god mat med fisk, skaldjur, fågel och bönor.

MUMS ”Mat Utan Mojs och Socker” 

3. Givers Gain

Gör 3 människor glada idag genom att ställa frågor till dem och vara närvarande nyfiken på vilka människor de egentligen är. Det går att göra både IRL, på telefon och på sociala media. Att sprida motivation, ger den som sprider det, tiofallt tillbaka.

MOTIVATION ”Sinnestillstånd smittar”

4. Få en god natts sömn med rätt ljus.

FigaroEn god sömn är viktig för både hjärnan och kroppens återhämtning. Du kan hormonbalansera genom att ha rätt ljus anpassat för olika tider. Då stödjer du hormonet Melatonin som reglerar vakenhet och sömn. Ljuset på kvällen från skärmar som TV, läsplattor o mobiler kan störa en god sömn. Se till att mörkret kommer succesivt på kvällen och unna dig en mysstund med levande ljus och en kram istf. sociala media innan du somnar.

MORMONER – ”Massage och hormoner är livets miljoner”

5. Rulla upp ögonen

sinnestillståndTräna en liten stund varje dag på att rulla upp ögonen, som om du skulle titta in i mitten på huvudet. Det har visat sig i studier att de som kan träna upp ögonens muskler att titta uppåt så, har lättare att både fokusera och fantisera.

MINDSET – ”Du kan själv påverka din framtid och ha kul på vägen!”

 

Må bra cocktailEn magisk dos om dagen, gör dig glad i både sinnet och magen”

En dos om dagen och kroppen balanserar sig själv, utan att du behöver störa! Må bra cocktailen har ett holistiskt perspektiv och bygger på iden att stödja kroppens egna läkande funktioner, syftet är att få bättre hälsa, öka energin och glädjen i att vara människa med kropp, själ och hjärta.

Berätta hur det går. Hör av dig med frågor / Ingalill Vestman