MOVE – Take your passion and make it happen

15 okt, 2014 | Rörelseglädje | 0 Kommentarer

Att dansa är ett härligt sätt att röra på sig. Här finns flera saker inblandade som får fart på kroppens läkande ämnen. Dessutom påverkas sinnestillståndet och humöret och den goda känslan av att röra sig i takt med musiken. Att släppa loss kroppen i ett flöde, utan att vara medveten om hur. Det ger ju dessutom en bra kondition och ökad cirkulation.

Vad har människor och kakaduor gemensamt?

birds move to musicVäldigt få djurarter förutom människan dansar – det vill säga, rör sina kroppar i takt med en musikalisk rytm. Människans närmsta släkting, chimpansen, dansar inte. Kor och hästar dansar inte. Inte heller katter eller hundar. Men däremot har en studie visat att fåglar kan dansa! Det var kakaduan Snowball som inspirerade forskaren Aniruddh Patel att undersöka saken efter att ha sett ett YouTube klipp av papegojan när han vickar på huvudet och sparkar med fötterna i takt med en Backstreet Boys låt. Ett för övrigt oerhört roligt klipp som sett av många på sociala media! Se Snowball dansa 

Snowball fick agera testpapegoja i experimentet och röra sig till sånger med olika tempo, han höll takten och saktade ner eller ökade farten när rytmen ändrades. Patels teori bygger på att människor och kakaduor har förmågan att höra ljud och härma dem, en förmåga som är möjlig på grund av den neurologiska kopplingen mellan auditiva och motoriska kopplingar i hjärnan. Dessa kopplingar gör det även möjligt för oss att dansa och samtidigt tränar det hjärnan.

Släpp loss  – What a feeling- Take your passion and make it happen. 

Move to musicNu när du är lite uppvärmd. Låt dig inspireras av filmen Flashdance en av top 10 vad gäller dansfilmer. Gör som huvudpersonen i filmen släpp loss dina läkande ämnen i takt med musiken Let it flow!

Klicka HÄR dansa loss och släpp taget om kroppen och din comfortzon. Kanske du vill lägga in din målbild och dansa dig igenom DIN framtid?

Med värme och energi / Ingalill Vestman

I oktober bloggar jag om MOVE och i november om MOTIVATION

Ingalill Vestman
”Sjuksköterskan som blev frisk” från en autoimmun sjukdom med hjälp av Funktionsmedicin. Idag är hon vidareutbildad inom funktionsmedicin för legitimerad vårdpersonal och har en Funktionsmedicinsk mottagning online och i Ystad.

Du kan boka tid för konsultation inom t.ex. följande områden:

Analyser och provtagning:

0 kommentarer

Skicka en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *