5 enkla tips för bättre hälsa #1

1 sep, 2014 | Cocktailmixen | 0 Kommentarer

Må bra cocktail 5 M – Fem rörande ingredienser för bättre hälsa hos människan, hjärtat och själen.

Cocktailglas Må bra cocktailEn dos om dagen av den magiska Må Bra cocktailen och kroppen balanserar sig själv, utan att du behöver störa!

Du får ett nytt och enkelt 5M tips i månaden.

1. MUMS

Kroppens PH. Starta dagen med en pressad citron i ljummet vatten. Citron är surt, men återställer kroppens PH till basiskt. Blanda i 1 msk Äppelcidervinäger som innehåller goda bakterier som stödjer tarmens miljö för bättre upptag av dagens näringsämnen som stödjer bättre hälsa.

2. MOVE

Vad tycker du är kul att göra med kroppen? Välj 2 saker och variera under veckan. Det viktigaste är att du gör något regelbundet varje dag, inte vad du gör. 20 minuter om dagen kan vara skillnaden som gör skillnad.

3. MOTIVATION

Smitta andra med ett leende varje dag. Då får du tiofallt tillbaka.

4. MORMONER

– Minst 1 kram om dagen. Se till att du får en riktigt ”go-kram” varje dag. Håll kvar kramen under ett par minuter och reflektera över hur gott det känns. Om du inte har någon du kan krama tillgängligt, skaffa dig andra beröringar som husdjur eller massage. Då frisätts oxytocin som ger kroppen ro och vällust.

5. MINDSET

Slappna av med mental träning varje dag . En kvart om dagen! Det påverkar både effektivitet, arbetsglädje och bättre hälsa.

Lycka till! Berätta hur det går. / Ingalill Vestman

Ingalill Vestman
”Sjuksköterskan som blev frisk” från en autoimmun sjukdom med hjälp av Funktionsmedicin. Idag är hon vidareutbildad inom funktionsmedicin för legitimerad vårdpersonal och har en Funktionsmedicinsk mottagning online och i Ystad.

Du kan boka tid för konsultation inom t.ex. följande områden:

Analyser och provtagning:

0 kommentarer

Skicka en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *