5 enkla tips för en bättre hälsa #8

2 apr, 2015 | Cocktailmixen | 0 Kommentarer

5 enkla tips i månaden från Må bra cocktailen för bättre hälsa

När du använder dig av de här tipsen för en bättre hälsa som en liten dos om dagen, kommer du att märka skillnad.

1. MUMS 

vitkål - gott och nyttigt”Mat Utan Mojs och Socker”

Vitkålspasta. I dag är det många som undviker gluten (finns i sädesslag) på grund av glutens inflammatoriska effekt på kroppen. Då är det bra att tänka utanför ramarna. Pasta av vitkål är både gott och nyttigt. Skär upp en bit av vitkål och använd sedan osthyvel eller kniv för att finstrimla. Fräs i olivolja eller kokosolja tills den mjuknat något. Ät med en god tomatsås, mums!

2. MOVE 

”Ett glädjeskutt är också bra motion”

Freja VestmanDu kan träna både medvetet och omedvetet träning. Omedveten träning är när du släpper kroppen lös och den rör sig av sig själv. Båda behövs för en bättre hälsa. När du tränar eller rör på dig, tänker du då på vilka muskler och kroppsdelar som du använder?  Medveten träning handlar om att gå ner i kroppen och verkligen fokusera på de muskelgrupper och leder du använder, det blir en form av hjärnträning samtidigt. Flera viktiga nervbanor stimuleras och du ökar din förmåga att pausa tankarna i huvudet.  Träna på medveten träning under 10 minuter varje dag, under april och utvärdera vad som händer. Du kan göra det både under olika aktiviteter som tex promenader och under styrketräning.

3. MOTIVATION 

”Sinnestillstånd smittar snabbare än vinterkräksjukan”

Att öppna dörren till det nya kan många gånger vara läskigt och alldeles, alldeles underbart. Har du tänkt på vilka dörrar det är dags att öppna för dig? Att ha visioner, missioner och mål är det viktigaste för motivationen. Jobbar du för ett mål och ett resultat idag, eller är det dags att skapa ett med din kreativa fantasi?  Vet du vilket sinne du är bäst på att använda i din kreativitet?

4. MORMONER 

”En dos om dagen, gör dig glad i både sinnet och magen” –Ingalill Vestman

En bra sömn på ca 8 timmar med ca 3-4 timmars djupsömn är det optimala för en bra hormonbalansering.  Det är givetvis väldigt individuellt, men färre än 6 timmar/ natt brukar vara i kortaste laget. Både för hjärnan och hormonsystemet. Det är mycket vanligt att människor idag sover för lite. En av orsakerna förutom stress, är att många idag tittar på bildskärmar för nära inpå de ska sova. Det handlar om hur ljuset tas in i dina ögon. Det blå skenet från bildskärmar som mobiler, läsplattor och TV är störande ljus för en bra sömn. Tänk på att få tillräckligt med dagsljus i ögonen på dagarna och minska ner ljuset succesivt ett par timmar innan du går till sängs och lämna mobilen/läsplattan kvar i ett annat rum när du går och lägger dig. Varför inte träna Mental Träning på kvällen när du lagt dig? Då stannar effekten kvar hela natten och du vaknar med en god känsla. Det ger dig på lång sikt en ännu bättre hälsa.
Vad har du för knep för att sova bra?

5. MINDSET 

Bli författare och regissör”Du kan själv påverka din framtid och ha kul på vägen!”

När du skapat ett tydligt mål och resultat är det dags att integrera det i dig själv. Det gör du med dina sinnen. Vad är det du ser? Vad är du hör? Vad är det du känner? Lukt och smak? När du vet vad du vill är det en snabb process att integrera. Ägna 10 minuter till att levandegöra målbilden med alla dina sinnen och du kan vara säker på att det du vill kommer att slå in.

Behöver du hjälp med att hitta din kreativitet, dina mål och målbilder och integrera dem i kroppen? Välkommen att kontakta mig, det brukar vara enkelt att komma på banan igen enbart med 30 minuters coaching via Skype.

 

Må bra cocktail 5 M- Fem rörande ingredienser för människan, hjärtat och själen.

En dos om dagen av den magiska Må Bra cocktailen och kroppen balanserar sig själv, utan att du behöver störa!  Du får ett nytt 5M tips i månaden.

Må bra cocktailen har ett holistiskt perspektiv och bygger på iden att stödja kroppens egna läkande funktioner, syftet är att öka energin, focus och glädjen i att både vara företagare och människa.

I april skriver jag om MUMS och i maj om MOTIVATION.

Berätta hur det går och ställ gärna frågor.
/ Ingalill Vestman

Ingalill Vestman
”Sjuksköterskan som blev frisk” från en autoimmun sjukdom med hjälp av Funktionsmedicin. Idag är hon vidareutbildad inom funktionsmedicin för legitimerad vårdpersonal och har en Funktionsmedicinsk mottagning online och i Ystad.

Du kan boka tid för konsultation inom t.ex. följande områden:

Analyser och provtagning:

0 kommentarer

Skicka en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *