Företagare – Tränar du på arbetstid?

25 mar, 2015 | Rörelseglädje | 0 Kommentarer

träningTränar du på arbetstid?

Att skapa tid för träning under arbetstid, blir allt vanligare. Det är ju alltmer känt att prestationen och motivationen ökar och att hälsovärdena förbättras.  Ja motivationen ökar till och med mer än vid en hägrande bonus hos många anställda.
Att träna tillsammans hela arbetsgruppen regelbundet, ökar teambuildingen och fungerar som en gemensam sammansvetsande aktivitet. Samtidigt är det viktigt att alla får sätta egna mål och göra de aktiviteter som just de tycker är kul.

Hälsa för glada och energirika entreprenörer, funkar det?

Har du också noterat att det finns det många glada entreprenörsföretag som glömmer bort sig själva? Inte ens företag som jobbar med hälsa lägger in träning för egen del! När jag ställer frågan ingår träning i din arbetstid? Blir svaret ofta: -Nej, jag har inte tid. Eller -Ja om jag hinner!
I takt med att personliga varumärken ökar, blir träning både mentalt och fysiskt är ju den viktigaste investeringen i företaget då hela affärsidén bygger på en eller få personer som sällan är utbytbara.

Citat träningJag har ofta funderat själv på hur jag ska få in träningen som en rutin. Jag tyckte helt enkelt att det var roligare att jobba, än att träna. Min dygnsrytm är tidig morgon och tidigt till sängs. Be mig utföra en aktivitet efter kl 20.00 och den kommer inte att bli gjord med mindre att en pistol riktas mot mig och det är ett allvarligt hot. Annars är det horisontellt läge framför TV,n som gäller.

Efter att jag blev sjuk och sedan lyckades bli frisk, blev det ännu viktigare för mig att verkligen göra det jag pratar om. Att vara genuin, att leva som jag lär. Det var ju ett dyrköpt botemedel, tänk om jag fått ordning på detta tidigare! Då hade ju inte Må bra cocktailen funnits, det finns en mening med allt.

Studier visar att det förekommer färre sjukdomar och gladare humör hos de som tar en promenad på 20 minuter eller mer varje dag.  Att få in någon form av träning på arbetstid både Mentalt och fysiskt, det om något är en god investering hos varje företag oavsett storlek. Vi vet också att hjärnan fungerar bättre.

En sträng chef

Att vara chef till sig själv, kan vara utmanande. Jag tror att jag själv är den strängaste chefen jag haft, både vad gäller effektivitet, löneförhandlingar och fördelning av arbetstider.
Så här kunde den interna dialogen utspela sig: –Gör bara färdigt det här, sedan kan du träna. ”Bara det” och ”ska bara” och så hade hela dagen gått.

Till slut fick vi ha ett riktigt möte och diskutera dessa frågor och nu är vi överens. Vi bjöd även in latmasken och effektivitetsmakaren så alla som dök upp både nu och då och mitt i, när träning skulle utföras, blev kallade till mötet. Alla fick vara med och förstå och diskutera fram en bra lösning.

Agendan för mötet var att ändra mitt mindset till: Träning kommer först i planeringen sedan får du jobba. Hälsan är det viktigaste!

Det resulterade i att jag under flera år tränade på morgonen innan jag fick börja jobba.

Planering är hemligheten!

Idag har jag gjort om schemat till att träna på arbetstid. Just nu är mitt arbetsschema följande på administrativa kontorsdagar:

planeringKl 07.00 –  09.00 Sociala media och mail.
Kl 09.00 – 10.30 Admin. med blogg, nyhetsbrev, utbildningsförberedelser.
Kl 10.30 – 12.00 Träning
Kl 12.00 – 13.00 Lunch
Kl 13.00 -13.30 Mental Träning
Kl 13.30 – 16.30 Admin med blogg, nyhetsbrev, utbildningsförberedelser.

Tänk att jag får lika mycket gjort på kortare tid! Det här fungerar för mig just nu.

Vad fungerar för dig?
Hur ser din dag ut?
Hur mycket tid tar du dig för din egen mentala och fysiska träning?

Ingalill Vestman
”Sjuksköterskan som blev frisk” från en autoimmun sjukdom med hjälp av Funktionsmedicin. Idag är hon vidareutbildad inom funktionsmedicin för legitimerad vårdpersonal och har en Funktionsmedicinsk mottagning online och i Ystad.

Du kan boka tid för konsultation inom t.ex. följande områden:

Analyser och provtagning:

0 kommentarer

Skicka en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *