Livet är som en kaffekvarn

18 maj, 2015 | Motivation | 0 Kommentarer

Leif Grytenius på Mirakelsmedjan har en fantastisk blogg som beskriver högkänsliga liv. Jag har förmånen att ha honom som gästbloggare under temat Motivation. Han är dessutom en mästare på att beskriva livet i metaforer. Denna gång är livet som en kaffekvarn.

Mycket nöje!

Livet är en som en kaffekvarn / av Leif Grytenius

foto: Leif GryteniusDet går runt och maler på. Ibland tar det slut, då får man fylla på.

Det är på ett sätt enklare med kaffekvarnen. Tar det slut där, maler man i tomme. Du vevar och vevar men det blir liksom inget resultat.

Tar jag slut blir det heller inget resultat. Fast det är lite enklare att upptäcka med kaffekvarnen, i vart fall är det så för mig. Men hallå där! Vilken begränsande övertygelse. I vart fall har det varit så för mig, hittills.

Det som gör att jag vevar på kaffekvarnen är främst två saker.
För det första. Jag tycker om kaffe. Ja men det går ju att få på betydlig enklare sätt än att mala själv. Jo tack, jag vet. Fast nu är det så att jag tycker om kaffe, jag sa ju det nyss. Bommade du det? Jasså, ska vi inte kivas om det? Nähä, okey då. Nåväl, jag tycker helt enkelt att det blir godare.
För det andra är det lukten. Det luktar helt ljuvligt om nymalet kaffe. Jag är grymt svag för dofter. Kommer jag in i en blomsterhandel… jasså… tappar jag tråden nu… vi får ta det sen…

Tebax till varför jag mal kaffe. Jo för att jag vill. Det handlar helt enkelt om mål och motivation.
Jag har som mål att njuta av kaffe. Både av att dricka det och av att tillaga det. När jag har tydliga mål som jag själv har satt händer det något med motivationen. Jag bara vill göra det. Vill för att jag njuter av det.

Njuter, det är något som vi högkänsliga är bra på. Vi har förmånen att vara HSP, fast det låter ju mer som en bokstavsdiagnos så det uttrycket gillar jag inget vidare. Tacka vet jag sensitivt begåvad. Jag njuter av att vara sensitivt begåvad.

Leif GryteniusVad njuter du av?

Ha de bäst

Leif Grytenius
www.mirakelsmedjan.se
Ps. Du duger precis som du är.

Ingalills kommentar:

I Må bra cocktailens ingrediens Motivation ingår sinnestillstånd som motivation och passion. En del personer är bra på att framkalla olika sinnestillstånd och andra får jobba mer för det. Jag har alltid fått veta att jag är så känslig då jag har nära till både skratt och gråt. I dag förstår jag att jag har gåvan att kunna uppleva livet mera intensivt. Jag tillhör dem som är begåvad med högkänslighet.

Personer som är högkänsliga har en extra talang att uppleva sinnestillstånd mera intensivt och ta in intryck från omgivningen. Samtidigt kan intrycken bli så intensiva så det finns risk att det tar över livet och blir för mycket. Då gäller det att lära sig att hantera allt det som händer.
Det finns stunder när jag blir helt kidnappad i ett negativt tillstånd och samtidigt när jag ser på livet i stort vägs de stunderna upp av de lite mer himlastormande närvarande ögonblicken när allt flyter på och är toppen.
Jag vill inte vara utan min högkänslighet och bli alltför jämn. Under årens lopp har jag tränat mig på att vara i de goda sinnestillståndens värld i längre och längre perioder och framför allt vet jag att när jag inte är det så kan jag skaffa mig ett perspektiv på situationen jag behåller min grundtrygghet i att detta går över.  Just det har tagit några  år av träning.

Prenumerera på Mirakelsmedjans inlägg på bloggen om högkänsliga. Det Leif Grytenius skriver är både lärorikt och underhållande.

Under maj är Må bra cocktailens ingrediens Motivation och i juni fördjupar vi oss i Mindset.

Ingalill Vestman
”Sjuksköterskan som blev frisk” från en autoimmun sjukdom med hjälp av Funktionsmedicin. Idag är hon vidareutbildad inom funktionsmedicin för legitimerad vårdpersonal och har en Funktionsmedicinsk mottagning online och i Ystad.

Du kan boka tid för konsultation inom t.ex. följande områden:

Analyser och provtagning:

0 kommentarer

Skicka en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *