Mindset – Livet är som en segelbåt

15 jan, 2015 | Mindset | 0 Kommentarer

Citat mindsetTräna ditt mindset med metaforer

Vad skulle hända om du ser ditt liv som en segelbåt? Tänk om det är så att Livets seglats inte kan upplevas, om du inte kastar loss från kajen?

Att kasta loss

Att kasta loss från kajen och fokusera på nya horisonter kan vara både befriande och skrämmande. Det är endast jag själv som kan kasta loss från min kaj. Ibland kan jag känna mig nedtyngd och fast i livets vardag och ändå är det det som känns tryggt och vant som gör att jag stannar.

Kajen är det förgångna. Skeppet är nuet. Oceanerna är drömmarna och framtiden, de okända ögonblicken av både mot och medgång.

Allt har sin tid

Att stanna vid kajen har sin tid. Att reparera skrovet och smörja maskineriet. Att vila och fylla på proviant. Att kalibrera min inre kompass.

Nuet är det enda tillfället jag kan uppleva tiden i och egentligen är nuet utan tid och rum.

Att segla vidare på livets seglats har sin tid. Att våga vara ute på öppet hav utan att se land. Att lita på min egen navigationsförmåga  och våga ta hjälp av de tekniska instrumenten. Att våga tro på att jag kan hantera det som händer utan att exakt veta vad. Det är otäckt och kittlande spännande.

Citat mindsetFör att komma iväg behöver jag ha en färdplan, ett mål som tar mig framåt som en magnet och skapar motivation att fortsätta även i stormar och oväder.
Vad mer behöver hända för att jag ska göra i ordning skeppet och kasta loss? Och göra det NU, inte i morgon, inte på måndag, inte sen… Det finns ingen mer rätt tid än just nu! Om du väntar på det aboslut rätta ögonblicket får du vänta länge. Tänk om det ögonblicket inte kommer? Eller om du missar det för du är så van att stå kvar och vänta?

Jag tränar på att leva mer och mer genom att starta nya projekt när jag känner mig 50% klar med vägen fram till målet och även om målbilden inte är helt tydlig och klar. Om jag väntar till målbilden och vägen är 100%, kommer den tiden aldrig att inträffa. Då hittar jag alltid på något som jag kan göra bättre. Kanske det går att förbättra och låta det bli tydligare under seglatsen? Ja faktiskt det är till och med så att saker och ting blir bättre när jag redan är på väg och upplever utvecklingen i skarpt läge. Jag kan ändå inte förutse allt. När jag ändå vågar att starta utan att ha allt klart, då pirrar det i magen och jag känner mig stark och modig. Kanske det är pirret i magen som just är själva hemligheten för ett kraftfullt mindset.

Vilka metaforer triggar dig?

Har du testat att starta din väg mot drömmarna innan du är färdig?
Vad behöver hända för att du ska göra det?

Ibland behöver man hjälp för att öppna upp sina drömmar? För mig är det effektivt att ta hjälp av metaforer, sinnestillstånd och bilder och att unna sig att någon annan leder processen.

Välkommen på en fri skype coaching under januari.

Under januari är Må bra cocktailens ingrediens MINDSET, under februari bloggar jag om MORMONER och hormonbalansering.

Ingalill Vestman
”Sjuksköterskan som blev frisk” från en autoimmun sjukdom med hjälp av Funktionsmedicin. Idag är hon vidareutbildad inom funktionsmedicin för legitimerad vårdpersonal och har en Funktionsmedicinsk mottagning online och i Ystad.

Du kan boka tid för konsultation inom t.ex. följande områden:

Analyser och provtagning:

0 kommentarer

Skicka en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *