Mindset – Hjärnans matsmältningssystem

28 aug, 2014 | Mindset | 0 Kommentarer

Mindset Må bra coctailBalans mellan inkomster och utgifter, eller kvoten mellan intaget av mat och utloppet av rörelse är en av grundstenarna i välmåendet. Tänk om sinnet fungerar precis likadant? Den traditionella kinesiska medicinen menar att våra tankar behöver smältas precis som födan vi stoppar i oss.

Forskning visar att våra hjärnor har en sorts grundinställning som är förprogrammerad på felsökning. Även i vila försöker hjärnan att komma på den bästa lösningen på eventuella framtida problem. Detta system fungerade säkerligen utmärkt på den tiden då människan behövde räkna ut mer konkreta faror i förväg. Som att undvika att frysa ihjäl eller falla offer för den sabeltandade tigern. Idag ser våra faror inte alls ut på samma sätt och är desto svårare att räkna ut. Vi överhopas av sinnesintryck varje dag och hjärnan har fullt upp med hantera vardagen, ta som exempel bilkön på vägen till det viktiga mötet, på samma sätt som om det vore på liv och död.

Därför tror jag att det är som den kinesiska medicinen påpekar extra viktigt att också ta tid att smälta tankarna och sinnesintrycken.

Må bra cocktail – MINDSET

En viktig del i Må Bra Cocktailens strategi är att ta tid att både marinera och centrifugera tankarna. Det blir allt viktigare när samhället går snabbare och informationsflödet fullständigt bombarderar oss.

Jag brukar använda mig av en stunds mental träning varje dag. Att röra på kroppen som att träna, är också ett fantastiskt sätt att rensa sinnet. Eller att ”sova på saken” för att få ett annat mindset.

Vilket är ditt bästa knep för att smälta tankarna?

Ingalill Vestman
”Sjuksköterskan som blev frisk” från en autoimmun sjukdom med hjälp av Funktionsmedicin. Idag är hon vidareutbildad inom funktionsmedicin för legitimerad vårdpersonal och har en Funktionsmedicinsk mottagning online och i Ystad.

Du kan boka tid för konsultation inom t.ex. följande områden:

Analyser och provtagning:

0 kommentarer

Skicka en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *