Move – Latmaskens olidliga lättja

29 aug, 2014 | Rörelseglädje | 0 Kommentarer

Jag är kompis med latmasken och arbetsmyran. Vet inte om de är mina bästa kompisar men de är ofta och hälsar på. Tyvärr är de inte så ofta överens. Latmasken har antagligen ett gott syfte, men arbetsmyran tycker allt som oftast att latmasken stör. Det tycker min kropp också som behöver röra på sig.

Jag älskar att promenera vid havet, att styrketräna och att dansa. Alltså min motivation är det inget fel på. Inte heller mina kunskaper om varför det är så viktigt för mig att röra på mig saknas, jag har ju jobbat med hälsokoncept i hela mitt yrkesverksamma liv.

Jag har satt upp en lapp på min dataskärm där det står:

Må bra cocktail citat

 

När jag blev sjuk, skrek hela kroppen:

-Nu får du skärpa till dig, ut o rör på dig människa!

Så jag fick ta en rejäl förhandling med min arbetsgivare (jag själv) om att lägga in min träning på arbetstid. Latmasken och arbetsmyran kallades in på möte och blev informerade om att kroppen behöver få röra på sig innan de andra får starta. Annars blir det pannkaka av alltihop då arbetsmyran bara kör på och kroppen glöms bort i kreativitens virvlar.

Det här är vad vi kom överens om på mötet:

Move – Fysisk träning kl 8.00 – 10.00 inkl dusch, transporter, frukost mm.
Arbetsmyran 10.00 – 12.30 vid stående vid höjt skrivbord med mikro pauser.
Lunch Mums 60 min 20 min. promenad, 20 min. lunch, 20 min mental träning.
Arbetsmyran 13.30 – 16.30 med mikropauser.
Hembestyr fram till kl 19.30 inkl mat.

Därefter är det fritt fram för latmasken hela kvällen

Nu börjar det hända grejer! Jag jobbar mer effektivt och mår bättre! Latmasken, arbetsmyran och jag ser till att fira varje dag vi uppnått det vi bestämt.

Hur har du planerat för att hinna med dig själv?
Hur är din arbetsgivares inställning till träning på arbetstid?

Ingalill Vestman
”Sjuksköterskan som blev frisk” från en autoimmun sjukdom med hjälp av Funktionsmedicin. Idag är hon vidareutbildad inom funktionsmedicin för legitimerad vårdpersonal och har en Funktionsmedicinsk mottagning online och i Ystad.

Du kan boka tid för konsultation inom t.ex. följande områden:

Analyser och provtagning:

0 kommentarer

Skicka en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *