Vill du utvecklas?

15 jun, 2015 | Mindset | 0 Kommentarer

Vill du utvecklas och få ett lättare liv?

Självklart, svarar de flesta. Javisst, viljan att utvecklas ligger i människans natur. Ändå upplever många att deras utveckling stannat av. Det händer inte så mycket, allt går i gamla spår.
Varför fortsätter vi människor att leva som förut trots att vi vill ändra vår situation?
Svaret kan vara att vi inte arbetar tillräckligt medvetet med våra önskade förändringar, utan vi tror att de kommer automatiskt. Vi har en föreställning om att vi inte kan styra och utvecklas själva, utan vi blir ett offer för omständigheterna.

Vart är du på väg?

vill du utvecklas?Du behöver själv ta över initiativet och börja navigera mot dina egna mål.  Om du vill leva som du alltid gjort fortsätter du som vanligt. Om du vill utvecklas får du starta med att göra något nytt!

Det kan du åstadkomma genom att tydliggöra dina mål, och systematiskt träna mentalt för att programmera in det du vill ska hända.

Ingen föds färdig – utveckling är något som pågår hela livet vare sig vi vill det eller inte. När du aktivt tar ansvar för ditt liv ökar chansen att bli lyckligare, må bättre, få bättre relationer och jobb, och nå det du vill uppnå.

Vad är det då som hindrar oss från att utvecklas?

Det intressanta är att hindren finns inom oss. Vi är rädda för att göra något nytt, att gå utanför vår egen ”comfortzon”. Då är frågan: Hur mycket vill du egentligen förändras?  Är du beredd att våga? Är du beredd att, trots att du gör fel ibland och träna dig till rätt beteende?
Till det behövs självförtroende, positiv attityd och fokusering på Resultatet.
Tänk om det är så att mental styrka och positiv attityd inte är något du föds med – utan något du tränar dig till?

Mål och Resultat

Du kanske inte har formulerat ett preciserat resultat tidigare? Du kanske bara har sagt: –”Jag skulle så gärna vilja…” DET är inget preciserat resultat!

Eller kanske du har formulerat ett mål? Då vet du vad du vill. Men vet du vad resultatet blir av det? Vad ska du göra med målet? Vad ger det dig? Vad händer när du nått ditt mål? Ska du återgå till det du gjort tidigare i de gamla vana spåren eller är du beredd på att starta med något nytt? Är du beredd på att sluta med något som hindrar dig?
Vad händer med självförtroendet? När du uppnått det du så länge har velat.

Lärdomen du kan dra av detta är att du kan påverka ditt självförtroende både i positiv och negativ riktning, du väljer.

Tänk om det är möjligt? 

Tänk om det är möjligt att du kan utveckla dina kunskaper och strategier för att gå ett steg längre, att verkligen nå ändra fram till dina drömmars mål. Kanske skaffa dig nya vanor som ger dig ett friskare, gladare och lättare liv i framtiden? Kanske nytt jobb? Kanske bättre relationer? Kanske mera utveckling?

Det du behöver göra är att sätta mål och ett resultat och sedan avsätta tid och energi, och att vara öppen för att utmana dina hinder. Ett gott sinnestillstånd är bränslet som hjälper dig efter vägen.Bli författare och regissör

Kanske du inte vet vad du vill?  Eller du har tappat bort din målbild? Eller du har uppnått alla dinas mål och har inget mer att se fram emot? Då kanske en coach är det du behöver?

Vilken strategi väljer du? Att inte välja utan låta tiden gå, är också ett val, nämligen att ha det som du har det i dag.

”Om du inte sätter dina egna mål är risken
stor att du lever ditt liv med att uppfylla andras mål.”  – Ingalill Vestman

 

Till dig som vill mer och vill ha hjälp efter vägen. Unna dig en coach.

Ingalill Vestman
”Sjuksköterskan som blev frisk” från en autoimmun sjukdom med hjälp av Funktionsmedicin. Idag är hon vidareutbildad inom funktionsmedicin för legitimerad vårdpersonal och har en Funktionsmedicinsk mottagning online och i Ystad.

Du kan boka tid för konsultation inom t.ex. följande områden:

Analyser och provtagning:

0 kommentarer

Skicka en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *