5 enkla tips för bättre hälsa #3

6 nov, 2014 | Cocktailmixen | 0 Kommentarer

En dos om dagen av 5 ingredienser för bättre hälsa hos människan, hjärtat och själen.

1. MOVE: Dansa dig glad och frisk.

Jag älskar att dansa. Att få röra kroppen till musik skapar riktigt goda sinnestillstånd och därmed ökar förutsättningarna för bättre hälsa. För dig som tycker du har två vänsterfötter och tror att du saknar koordination, testa olika former av frigörande dans som Chakra Balance dance och Sacred dance (läs mer i länken).

”Ett glädjeskutt är också bra motion”

MOTIVATION Må bra cocktail2. MOTIVATION: Ett tydligt mål

Ett tydligt mål är det viktigaste för motivationen. Stanna upp och fundera ut vad som är det viktigaste för dig egentligen? Ja när man skalar bort allt, blir hälsan en av de viktigaste. Hur kan du skapa ett gott sinnestillstånd runt din egen hälsa för att uppnå bättre hälsa? Notera 3 saker som gör dig glad i samband med din hälsoinvestering.

”Ett gott sinnestillstånd är bränslet som för dig fram till dina resultat” – Ingalill Vestman

3. MUMS: Ät en grön grönsak varje dag.

Gröna grönsaker innehåller mängder av antioxidanter och reparerar kroppen. Spenat och ruccola tex innehåller dessutom ett fantastiskt protein som håller dig mätt länge.   

”Mat Utan Mojs och Socker” 

4. MORMONER: Hormonbalansera med ljus i ögonen.

När du får tillräckligt med ljus i ögonen varje dag, hjälper du de två må bra hormonerna serotonin och melatonin. Tips: Gå ut mitt på dagen i 20 min i dagsljus och låt ljuset sippra in i ögonen. Ha bra ljus inne, det finns i dagsljuslampor och de nya lysrörslamporna med blått ljus.

”Massage och hormoner är livets miljoner”

5. MINDSET: gör ditt mål glödande.

Knepet för att göra ditt hälsomål levande och glödande är att använda dina fem sinnen. Vad är det du ser, vad är det du hör, vad är det du känner när du nått dina mål och resultat?

”Du kan själv påverka din framtid och ha kul på vägen!”

personlig utveckling Personlig utveckling personlig utveckling   Cocktailglas Må bra cocktail

“En magisk dos om dagen, gör dig glad i både sinnet och magen” Må bra cocktailen har ett holistiskt perspektiv och bygger på iden att stödja kroppens egna läkande funktioner, syftet är att öka energi, fokus och glädje och främja bättre hälsa. Du får 5 nya tips varje månad. Berätta hur det går och ställ gärna frågor. / Ingalill Vestman

November månads bloggingrediens är MOTIVATION. I december är det MUMS.

Hälsoresa

Till våren åker vi på hälsoresa till Spanien där kan du leva cocktailen fullt ut. Läs mer här och häng med oss på en oförglömlig resa: Må bra cocktailens hälsoresa

Ingalill Vestman
”Sjuksköterskan som blev frisk” från en autoimmun sjukdom med hjälp av Funktionsmedicin. Idag är hon vidareutbildad inom funktionsmedicin för legitimerad vårdpersonal och har en Funktionsmedicinsk mottagning online och i Ystad.

Du kan boka tid för konsultation inom t.ex. följande områden:

Analyser och provtagning:

0 kommentarer

Skicka en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *