5 enkla tips för bättre hälsa #5

2 jan, 2015 | Cocktailmixen | 0 Kommentarer

Fem enkla tips i månaden från Må bra cocktailen för en bättre hälsa 

citat Må bra cocktail1. MINDSET  

”Du kan själv påverka din framtid och ha kul på vägen!”

Planera för dina mirakel. Tänk om det är så, att om du planerar för dina mirakel kommer de att hända? Skriv upp de tre viktigaste sakerna du vill ska hända dig under 2015 och förbered dig på dina framgångar, de kommer till dig snabbare än du tror.

2. MUMS

”Mat Utan Mojs och Socker”

Våra utarmade jordar innebär att vi får i oss för lite av vitaminer, mineraler och antioxidanter via maten. Jag får ofta frågan om vilka kosttillskott som jag själv äter varje dag. De fem viktigaste kosttillskotten för mig är D-vitamin, Omega 3, Probiotika, C-vitamin och Magnesium. Dessutom tar jag en msk Kolloidalt silver och en msk MSM (svavel).

3. MOVE 

”Ett glädjeskutt är också bra motion”

Nu går vi äntligen mot ljusare tider och uteaktiviteterna kan komma igång. Visst är det skönt att gå till ett gym eller en yoga/dansstudio så här på vintern? Det finns också många anledningar att vara utomhus i januari för att ta vara på ljuset och röra sig i friska luften. Vilka vinteraktiviteter tycker du om? Åka spark, pulka, skridskor, skidor eller leka snöbollskrig? Ta fram barnet inom dig, ha kul!

4. MOTIVATION 

”Sinnestillstånd smittar snabbare än vinterkräksjukan” – Inger Sand

solnedgång njutning KabusaFinns det något vackrare än att njuta av januaris intensivt blå himmel, solen mot snön och en klar sikt mot horisonten? För att inte tala om solnedgångar som kan sätta igång ett kraftfullt skådespel, liksom norrskenets trolska ljus. Det skapar en enorm energi att uppleva och ger goda sinnestillstånd som sitter kvar länge i både kroppen och själen. Det är kontrasten från mörkret som ger oss en extra dimension av njutningen och motivation när ljuset och solen lyser.

5. MORMONER 

”En dos om dagen, gör dig glad i både sinnet och magen” –Ingalill Vestman

Mormoner – hormonbalansering. Var juste mot dina mättnadshormoner och håll ämnesomsättningen igång. Leptin är ett mättnadshormon som bildas i fettcellerna. Ju fler fettceller ju större resistens utvecklas mot leptinet och det minskar mättnaden. Tips! Precis som insulinresistens kan du förebygga detta genom träning och bra mat i lagom portioner. Bra motivation till att ta itu med livet igen så här i januari.

 

Cocktailglas Må bra cocktailMå bra cocktail 5M- Fem rörande ingredienser för människan, hjärtat och själen.

En dos om dagen av den magiska Må Bra cocktailen och kroppen balanserar sig själv, utan att du behöver störa!

Må bra cocktailen har ett holistiskt perspektiv för bättre hälsa och bygger på iden att stödja kroppens egna läkande funktioner, syftet är att öka energin, fokus och glädjen i att både vara företagare och människa.

Du får 5 nya tips varje månad för din hälsa. Berätta hur det går och ställ gärna frågor. / Ingalill Vestman

I januari skriver jag om MINDSET och i februari om hormonbalansering ”MORMONER”.

HÄLSORESAN:

Passa på att utnyttja rabatten på 1000 kr före 15 januari!
I april har vi vår härliga hälsoboost i Spanien där kan du leva cocktailen fullt ut. Läs mer här och häng med oss på en oförglömlig resa: Må bra cocktailens hälsoresa

Ingalill Vestman
”Sjuksköterskan som blev frisk” från en autoimmun sjukdom med hjälp av Funktionsmedicin. Idag är hon vidareutbildad inom funktionsmedicin för legitimerad vårdpersonal och har en Funktionsmedicinsk mottagning online och i Ystad.

Du kan boka tid för konsultation inom t.ex. följande områden:

Analyser och provtagning:

0 kommentarer

Skicka en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *