5 enkla tips för bättre hälsa #6

12 feb, 2015 | Cocktailmixen | 0 Kommentarer

Fem enkla tips i månaden från Må bra cocktailen för en bättre hälsa

1. MORMONER

”En dos om dagen, gör dig glad i både sinnet och magen” – Ingalill Vestman

Hormonbalansering kan göras på många olika sätt. Allt handlar om att få igång de inre läkande processerna. Två viktiga hormoner är Serotonin (glädje) och Melatonin (sömn, vakenhet) är att se till att få in dagsljus i ögonen. Gå en promenad ute varje dag mitt på dagen, i minst 20 minuter för att släppa in ljus i dina ögon.antioxidanter för bättre hälsa

2. MUMS

”Mat Utan Mojs och Socker”

Tomater och morötter innehåller antioxidanter som skyddar mot cancer och åldersrelaterade sjukdomar. Visste du att de kommer bäst till sin rätt när du kokar dem tillsammans med fett som oliv eller kokosolja?

3. MOVE

”Ett glädjeskutt är också bra motion”

En motiverande övning: Tänk på hur det kändes i kroppen när du var ett litet barn. Blunda och riktigt känn efter, vad är det du ser hör och känner. Ta den känslan med dig när du tränar nästa gång. Med musik i öronen och den känslan blir det lättare och lättare att träna eller hur?

Healing4. MOTIVATION

”Sinnestillstånd smittar snabbare än vinterkräksjukan” – Inger Sand

Skriv ner 3 saker du njuter av att göra och se till att du får något av det varje dag.

5. MINDSET

”Du kan själv påverka din framtid och ha kul på vägen!”

Har du tänkt på dina övertygelser runt din egen hälsa och kroppens förmåga? Kanske du behöver jobba med dina övertygelser parallellt med dina hälsoåtgärder.

 

Cocktailglas Må bra cocktailMå bra cocktail – Fem rörande ingredienser för människan, hjärtat och själen.

En dos om dagen av den magiska Må Bra cocktailen och kroppen balanserar sig själv, utan att du behöver störa!  Du får ett nytt 5M tips i månaden.

Må bra cocktailen har ett holistiskt perspektiv och bygger på iden att stödja kroppens egna läkande funktioner, syftet är att öka energin, fokus och glädjen i att både vara företagare och människa.

I februari skriver jag om hormonbalansering ”Mormoner” och i mars om Move.

Berätta hur det går och ställ gärna frågor. / Ingalill Vestman

HÄLSORESAN:

I april har vi vår härliga hälsoboost i Spanien där kan du leva cocktailen fullt ut. Läs mer här och häng med oss på en oförglömlig resa: Må bra cocktailens hälsoresa

Ingalill Vestman
”Sjuksköterskan som blev frisk” från en autoimmun sjukdom med hjälp av Funktionsmedicin. Idag är hon vidareutbildad inom funktionsmedicin för legitimerad vårdpersonal och har en Funktionsmedicinsk mottagning online och i Ystad.

Du kan boka tid för konsultation inom t.ex. följande områden:

Analyser och provtagning:

0 kommentarer

Skicka en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *