Broccoli slaw

7 nov, 2015 | Mums, Recept | 2 Kommentarer

Recept på Broccoli slaw

Uppdaterad 20181030

broccoli

Här nedan följer ett gott recept för 6 personer på en fräsch broccoli slaw. Broccoli tillhör en grupp av mat som räknas till de mest hälsobefrämjande, en riktig supermat för bättre hälsa. Den är starkt antiinflammatorisk när den värms upp snabbt i ca 1-3 minuter. Ät alltid ekologisk broccoli för att garantera mer näring och mindre gifter och undvik genmanipulerad super broccoli. För att tillgodogöra sig näringsämnena i broccolin maximalt är det bra att hetta upp dem hastigt .
I detta recept finns även röda superbär som i kombination gör det där extra för din hälsa.

Läs gärna tidigare blogginlägg där jag beskrev jag broccolins fantastiska egenskaper: Broccoli för bättre hälsa

Recept:

1 huvud broccoli
3 charlottenlökar
100 g röda vinbär eller lingon (osötade)
1 msk honung
100 g rostade mandlar

dressing

Broccoli slaw dressing

Dressing
200 ml naturell yoghurt (gärna fet)
1 msk äppelcidervinäger
Salt och nymald svartpeppar

Gör så här:
Skär upp broccolin i små buketter, ångkoka dem hastig i 1 minut och kyl ner dem innan du blandar ihop dem med de andra ingredienserna.
Finhacka schalottenlök
Rosta skalade mandlar och hacka dem grovt
Värm 1 msk honung försiktigt så den blir flytande och ringla över de röda bären. Rör om.
Blanda allt i en skål
Blanda ihop ingredienserna till dressingen.
Smaka av med salt och peppar
och häll över och blanda väl.

Där har du en fantastiskt god och nyttig Broccoli slaw! Servera till böngryta, kött, fisk eller skaldjur.
Läs mer om broccolins hälsosamma effekter här.

Broccoli slaw recept

Ingalill Vestman
”Sjuksköterskan som blev frisk” från en autoimmun sjukdom med hjälp av Funktionsmedicin. Idag är hon vidareutbildad inom funktionsmedicin för legitimerad vårdpersonal och har en Funktionsmedicinsk mottagning online och i Ystad.

Du kan boka tid för konsultation inom t.ex. följande områden:

Analyser och provtagning:

2 Kommentarer

  1. Anne Kronman Nielsen

    Den måste jag laga

    Svara
    • Ingalill Vestman

      Vad trevligt, berätta vad du tyckte.

      Svara

Skicka en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *