Marinerad zucchini pasta

7 nov, 2015 | Mums, Recept | 0 Kommentarer

Marinerad zucchini pasta

Marinerad Zucchini pasta

Marinerad Zucchini pasta

Må bra cocktailens kost MUMS – “Mat utan mojs och socker” är en antiinflammatorisk kost. Gluten är en av de mest inflammationsdrivande ämnena i vår föda. Därför byter allt fler ut mat från sädeslag som innehåller gluten.

Zucchini eller squash, kärt barn har många namn är en bra ovanjord grönsak som är basgörande och innehåller bla goda mineraler. Ät ekologisk zucchini så du är säker på att få i dig optimala näringsämnen utan onödiga gifter.

Här är en supergod marinerad zucchini pasta som blir ännu fräschare att äta jämfört med tung pasta av vetemjöl. Receptet är ett rent vegetariskt rawfoodrecept. Vill du öka på med proteiner kan du äta detta tillsammans med bönor, kött, fågel, fisk eller skaldjur.

Receptet på marinerad zucchini pasta

Ingredienser för 4 personer:
4 st små zucchini
2 dl ärtor
1/2 dl solrosfrön
2 dl olivolja extra virgin
1 knippe färsk basilika
1 dl pistagenötter
1 vitlöksklyfta
Salt och peppar

Använd gärna blötlagda nötter och frön.hyvla zucchini
Läs mer om fermenterade nötter och frön här

Gör så här:

Blanda ärtor, solrosfrön, olivolja, basilika, pistagenötter och vitlök i en matberedare och mixa tills allt är finfördelat.
Smaksätt med havssalt och nymald svartpeppar. Smaka av.
Hyvla strimlor av zucchinin med skal och lägg i en skål.
Häll marinaden över zuccinipastan och servera.

En nyttig och fräsch marinerad zucchinipasta blir en riktig vitamin kick!

Zucchini med ärtdressing

Zucchini med ärtdressing

Ingalill Vestman
”Sjuksköterskan som blev frisk” från en autoimmun sjukdom med hjälp av Funktionsmedicin. Idag är hon vidareutbildad inom funktionsmedicin för legitimerad vårdpersonal och har en Funktionsmedicinsk mottagning online och i Ystad.

Du kan boka tid för konsultation inom t.ex. följande områden:

Analyser och provtagning:

0 kommentarer

Skicka en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *