Marinerad zucchini pasta
Må bra cocktailens kost MUMS – ”Mat utan mojs och socker” är en antiinflammatorisk kost. Gluten är en av de mest inflammationsdrivande ämnena i vår föda. Därför byter allt fler ut mat från sädeslag som innehåller gluten.
Zucchini eller squash, kärt barn har många namn är en bra ovanjord grönsak som är basgörande och innehåller bla goda mineraler. Ät ekologisk zucchini så du är säker på att få i dig optimala näringsämnen utan onödiga gifter.
Här är en supergod marinerad zucchini pasta som blir ännu fräschare att äta jämfört med tung pasta av vetemjöl. Receptet är ett rent vegetariskt rawfoodrecept. Vill du öka på med proteiner kan du äta detta tillsammans med bönor, kött, fågel, fisk eller skaldjur.
Receptet på marinerad zucchini pasta
Ingredienser för 4 personer:
4 st små zucchini
2 dl ärtor
1/2 dl solrosfrön
2 dl olivolja extra virgin
1 knippe färsk basilika
1 dl pistagenötter
1 vitlöksklyfta
Salt och peppar
Använd gärna blötlagda nötter och frön.
Läs mer om fermenterade nötter och frön här
Gör så här:
Blanda ärtor, solrosfrön, olivolja, basilika, pistagenötter och vitlök i en matberedare och mixa tills allt är finfördelat.
Smaksätt med havssalt och nymald svartpeppar. Smaka av.
Hyvla strimlor av zucchinin med skal och lägg i en skål.
Häll marinaden över zuccinipastan och servera.
En nyttig och fräsch marinerad zucchinipasta blir en riktig vitamin kick!
0 kommentarer