Glutenfri paj med kantareller utan mejeri
Det kan upplevas utmanande att utesluta både spannmål och mejeri o kosten. Här kommer ett recept!
Paleo kost – vid FODMAP ta endast det gröna på purjolöken.
Mandelmjöl kan bytas ut mot mjöl av durra eller bovete tex. Vill du ha en torrare deg kan du tillsätta lite kokosmjöl.
Glutenfri paj – degen
3 dl mandelmjöl
2 msk psylliumfröskal/fiberhusk
1 tsk Deap sea salt
4 msk kokosolja eller MCT olja
1 ägg
Stek i kokosolja/ghee
1 liter färska kantareller
1 pkt bacon (eko) skuren i bitar
Fyllning
1 skivad purjolök och äggstanning
Äggstanning mejerifri
3 st ägg
2 dl kokosmjölk
1 tsk Deep sea salt och lite svartpeppar
Strö över 2 dl vegansk riven ost.
Garnering
Skivade tomater och 2 msk klippt gräslök
Gör så här
Pajskalet
Mixa mandelmjöl, psylliumfröskal, salt, ägg och kokosolja till en deg.
Bred ut i en pajform och nagga med en gaffel.
Förgrädda pajskalet i 175 graders värme, tills det får lite färg (ca 10 min)
Fyllning
Rå skivad purjolök
Stek kantarellerna och bacon i ghee eller kokosolja tills vätskan kokat bort.
Äggstanning
Vispa ihop ägg, kokosmjölk och kryddor
Lägg i den råa skivade purjolöken i det förgräddade pajskalet, fyll på med fyllningen och häll över äggstanningen och strö över den rivna osten.
Grädda i ca 25 minuter tills äggstanningen stelnat.
0 kommentarer