Glutenfri paj med kantareller utan mejeri

6 aug, 2021 | Mums, Recept | 0 Kommentarer

Glutenfri paj med kantareller utan mejeri

Det kan upplevas utmanande att utesluta både spannmål och mejeri o kosten. Här kommer ett recept!

Paleo kost – vid FODMAP ta endast det gröna på purjolöken.

Mandelmjöl kan bytas ut mot mjöl av durra eller bovete tex. Vill du ha en torrare deg kan du tillsätta lite kokosmjöl.

 

Glutenfri  paj – degen


3 dl mandelmjöl

2 msk psylliumfröskal/fiberhusk

1 tsk Deap sea salt

4 msk kokosolja eller MCT olja

1 ägg

 

Stek i kokosolja/ghee

1 liter färska kantareller

1 pkt bacon (eko) skuren i bitar

Fyllning

1  skivad purjolök och äggstanning

Äggstanning mejerifri

3 st ägg

2 dl kokosmjölk

1 tsk Deep sea salt och lite svartpeppar

Strö över 2 dl vegansk riven ost.

Garnering


Skivade tomater och 2 msk klippt gräslök

 

Gör så här

Pajskalet


Mixa mandelmjöl, psylliumfröskal, salt, ägg och kokosolja till en deg.
Bred ut i en pajform och nagga med en gaffel.

Förgrädda pajskalet i 175 graders värme, tills det får lite färg (ca 10 min)

Fyllning


Rå skivad purjolök

Stek kantarellerna och bacon i ghee eller kokosolja tills vätskan kokat bort.

 

Äggstanning


Vispa ihop ägg, kokosmjölk och kryddor

 

Lägg i den råa skivade purjolöken i det förgräddade pajskalet, fyll på med fyllningen och häll över äggstanningen och strö över den rivna  osten.

Grädda i ca 25 minuter tills äggstanningen stelnat.

 

Garnera och servera

Ingalill Vestman
”Sjuksköterskan som blev frisk” från en autoimmun sjukdom med hjälp av Funktionsmedicin. Idag är hon vidareutbildad inom funktionsmedicin för legitimerad vårdpersonal och har en Funktionsmedicinsk mottagning online och i Ystad.

Du kan boka tid för konsultation inom t.ex. följande områden:

Analyser och provtagning:

0 kommentarer

Skicka en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *