Soppa med rotfrukter och skaldjur.
En värmande soppa proppfull med antioxidanter i olika färger.
(4 pers)
Ingredienser för soppa med rotfrukter och skaldjur
- 2 morötter (ca 150 g)
- 2 persiljerot (ca 150 gr) alternativt majrova, rättika, jordärtskockor
- 2 gula lökar
- 2 vitlöksklyftor
- 8 dl vatten blandat med kycklingbuljong (ekologisk, gärna hemgjord)
- 2 msk Kollagen
- Chili från en färsk chili med önskad styrka (testa styrkan innan)
- salt, svartpeppar
- 2 dl kokosgrädde gärna Garant
- Saften från en halv ekologisk citron (neutraliserar kokossmaken)
- 150 g per person av skalade räkor eller valfria skaldjur (från rena vatten)
- 1 kruka färsk koriander eller hackad persilja
Tillaga soppan så här:
- Skala och skär rotsakerna och löken i mindre bitar. Lägg i en kastrull tillsammans med de vitlöksklyftorna. Tillsätt vatten och buljong. Låt sjuda under lock tills morötterna mjuknat, ca 20 minuter.
- Mixa med mixerstav direkt i kastrullen. Tillsätt försiktigt chili ,till önskad hetta. Smaka av med salt och peppar.
- Tillsätt kokosgrädden och citronsaft och låt soppan sjuda i någon minut.
- Servera soppan toppad med räkor och färsk koriander.
Kommentar
Rotfrukter är näringsrik mat för sina färger med antioxidanter och viktiga fibrer för tarmen.
Neutralisera morötternas sötma genom att alltid servera proteinrik mat till.
Persiljeroten är mindre söt än palsternackan och den har traditionellt används för att lindra besvär vid urinvägsinfektion.
Läs mer om persiljerot här
Smaklig spis!
Låt maten bli din medicin!
0 kommentarer