PEPwalk – träningsmotivation för kropp och sinne

21 sep, 2016 | Motivation, Rörelseglädje | 0 Kommentarer

Boost för både kroppen och humöret

PepWalk traningsmotivationPepWalk är ett program för powerwalk. Ett fantastiskt verktyg för träningsmotivation med affirmationer till glad musik. Mentala Träningsprogram som du kan ha med dig när du går en promenad för att öka på energin och boosta dig själv med mentala vitaminer.

Den består av härlig musik och glada affirmationer för att stärka dig själv till både kropp och själ. Att röra sig till taktfast musik ger en bra hjärnsynk som ökar välmåendet.

Du kan använda de här programmen på promenad, powerwalk, stavgång, konditionsmaskiner mm. Tänk på att du tar ut stegen och ökar på motståndet efter hand.

Verktyg för träningsmotivation:

Affirmationer

Affirmationer är upprepade meningar som sätter spår i hjärnan. En tanke du har tänkt en gång blir lättare att tänka en gång till. Vill du få mer energi och bli gladare och piggare är affirmationer ett bra sätt att mata hjärnan med goda tankar som ger en bra effekt på längre sikt. PepWalk är fulladdad med härliga affirmationer, toppen för att stärka din träningsmotivation.

Hjärnsynk för hjärnans tillväxt

Den glada taktfasta musiken hjälper dig att hålla igång takten i din powerwalk och ger bra energi till hjärnan. Att röra sig i takt med musik har visat sig i studier synka hjärnan som i sig skapar utveckling och tillväxt av hjärnceller. Det har visat sig stimulera lustcentrum med frisättning av må bra hormonerna oxytocin, endorfin och dopamin.

”Att dansa i takt till musik, sång, och taktfasta stampningar, kräver en lång rad anpassningar av, inte bara vår förmåga att höra, andas, känna takt och rytm utan också av vårt hormonsystem.”
Uttalande av Lasse Berg, författare & dokumentärfilmare, ur en intervju i Holone nr 3 2013

Vad innehåller PEPwalk?

Programmen innehåller flera delar för att öka din träningsmotivation. En kort introduktion, fyra 15 minuters program och ett femte för egen avslappning med skön musik. Optimalt är att köra alla i en följd så du får en promenad på drygt 60 minuter. Annars kan du välja vilka program som fungerar bäst för dig och hur länge du vill hålla på.

0. Introduktion
1. Kroppen fylls av ny energi
En kroppsmedveten syreboost som har till syfte att värma upp dig och hitta en bra andning.
2. Lättare och lättare
Här ökar vi tempot lite och efter hand märker du hur endorfinerna lossnar och allt blir lättare och lättare.
3. Starkare och starkare
Härliga affirmationer som påverkar ditt omedvetna i en Mental Styrketräning.
4. Allt jag behöver finns inom mig
Det här programmet fokuserar på dina inre resurser och syftet är att efterhand fylla på självförtroendet. Programmet avslutas med nedvarvning
5. Ro för själen
Att avsluta med en stund med att låta kroppen och själen få ro.

Musik och produktion Håkan Andersson, text och röst Ingalill Vestman

Köp PEPwalk här

Varför är det bra att gå PEPwalk-promenader varje dag?

Att röra på sig är ju en förutsättning för livet självt och effekterna är många:

 • Ökad cirkulation
  Ökad syretillförsel ut i varje cell och en förbättrad funktion att forsla bort slaggprodukter och kolmonoxid.
 • Frisätter Må bra hormoner
  Vid regelbunden träning gärna av monoton karaktär frisätts t.ex endorfiner. Kroppens eget morfin som verkar lugnande och läkande för kroppen.
 • Ger muskelstyrka
  En muskel som används blir starkare och mera vital.
 • Bättre balans
  Rörelse med balansövningar ger en förbättrad balans både mentalt och fysiskt. Korsövningar och balansövningar har visat sig stimulera hjärnans tillväxt. Professor Mats Börjesson GIH – enheten för fysisk aktivitet och hälsa säger att: ”Träning ger nybildning av hjärnceller och minskar risken för demens”.
 • Bättre neurologi
  Rörelse ger en förbättrad hjärnkapacitet. Hjärnans celler växer till och du får lättare att tänka. Träning i olika tempo aktiverar olika delar av nervsystemet. Det är därför viktigt att variera träningen. Att röra sig både ”i sakta gemak” i ultrarapid och även i snabbare takt ger en bra allsidig effekt.
 • Bättre humör
  ”Motion creates emotion”. Flera studier visar att humöret förbättras av regelbunden rörelse. Det kan räcka med promenader på 20 minuter regelbundet varje dag. En studie från England visade att deprimerade patienter kunde minska sina antidepressiva läkemedel efter att de tagit en promenad utomhus i 20 minuter per dag.

Därför gjorde jag PEPwalk

Ingalill Vestman”Jag tog fram de här programmen när jag upptäckte att jag under perioder fick en inre broms som höll mig tillbaka och höll nere tempot vid promenader. Det här programmet hjälper mig att hålla igång och gå lite snabbare och med längre steg”

Hoppas programmen kan öka din motivation för träning och din energi för livets villervalla. Njut av promenaden!
Ingalill Vestman

Köp PEPwalk härMa bra cocktail

MOVE är en av fem viktiga delar i den holistiska Må bra cocktailen.Vill du veta mer om innehållet kan du följa artiklarna eller varför inte prenumerera på Happy Hour, ett inspirationsbrev som kommer två ggr i månaden på fredagar, där du får veta det senaste och få erbjudanden. Du anmäler dig längst ner på sidan.

 

Ingalill Vestman
”Sjuksköterskan som blev frisk” från en autoimmun sjukdom med hjälp av Funktionsmedicin. Idag är hon vidareutbildad inom funktionsmedicin för legitimerad vårdpersonal och har en Funktionsmedicinsk mottagning online och i Ystad.

Du kan boka tid för konsultation inom t.ex. följande områden:

Analyser och provtagning:

0 kommentarer

Skicka en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *