Zucchinimuffins recept – gluten och laktosfri

10 maj, 2015 | Mums, Recept | 0 Kommentarer

Zucchinimuffins recept på ett saftigt bröd som går att frysa in och ta fram när du behöver. Eller äta rykande varma direkt från ugnen. Ett bra recept på antiinflammatorisk mat, gluten- och laktosfritt.

ekologisk zucchiniIngredienser:

4 msk linfrö
1 dl vatten
5 ägg
1 normalstor finriven zucchini (3-4 dl)
3 dl mandelmjöl
1 dl sesamfrön (gärna fermenterade)
1 tsk salt
3 tsk bakpulver

Gör dina zucchinimuffins så här:

Sätt ugnen på 200 grader

  1. Mixa linfrö med vatten i några minuter tills det blir ett segt skum. Låt stå i 5 minuter för att svälla.
  2. Finriv zucchinin i matberedare. Salta och låt stå och rinna av i ett durkslag. Tryck ut extra vätska med en sked.
  3. Vispa äggen i några minuter i matberedare så de blir fluffiga.
  4. Tillsätt zucchinin fortsätt vispa
  5. Rör i linfröblandningen.
  6. Blanda i alla torra ingredienser och se till att allt blandas till en jämn smet.
  7. Låt allt svälla i 10 minuter
  8. Forma degen till bullar på en plåt eller häll upp i muffinsformar.
  9. Strö över sesamfrön och ev lite flingor av salt.
  10. Grädda i ugnen tills de fått färg i ca 20-30 minuter.
  11. Låt dina härligt gyllene zucchinimuffins svalna på galler under en bakduk.

Smaklig spis !

laktosfria muffins

Zucchini eller squash en ovanjordgrönsak med långsamma och jämförelsevis lite kolhydrater. Bra antiinflammatorisk mat som påverkar kroppen basiskt.

Ingalill Vestman
”Sjuksköterskan som blev frisk” från en autoimmun sjukdom med hjälp av Funktionsmedicin. Idag är hon vidareutbildad inom funktionsmedicin för legitimerad vårdpersonal och har en Funktionsmedicinsk mottagning online och i Ystad.

Du kan boka tid för konsultation inom t.ex. följande områden:

Analyser och provtagning:

0 kommentarer

Skicka en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *