5 enkla tips för bättre hälsa #7

4 mar, 2015 | Cocktailmixen | 0 Kommentarer

5 enkla tips i månaden från Må bra cocktailen för en bättre hälsa

Trappor är bra motion1. MOVE 

”Glädjeskutt är också bra motion”

Har du någon bra trappa du kan gå i? Att gå uppför trappor är bra motion för hjärtat och rumpan. Hur många trappsteg tar du utan att vila? Öka med två trappsteg om dagen under mars. Räcker inte trappan till, öka tempot. I Sitges dit vår hälsoresa går den 26 april, finns många trappor att träna i, häng med oss dit och lev hela Må bra cocktailen under en vecka för bättre hälsa.

2. MUMS 

”Mat Utan Mojs och Socker”

antioxidanter för bättre hälsaI Må bra cocktailen pratar vi antiinflammatorisk kost, i mars är det dags för granatäpple.
Köp hem ett granatäpple och boosta dig med ”kungen av antioxidanter”. Kan ätas både till frukost, lunch och middag. Många antioxidanter har starka färgämnen, däribland granatäpple skydda dina kläder när du ska ta ut de fantastiska välgörande kärnorna. Recept kommer i separat blogginlägg längre fram.

Citat sjunga3. MOTIVATION 

”Sinnestillstånd smittar snabbare än vinterkräksjukan” – Inger Sand

”Man blir som man umgås sägs det”. Så omge dig med personer som får ditt hjärta att sjunga. Skriv ner på ett papper de personer du mår bra av att vara tillsammans med och bjud in dem hem till dig eller boka gemensamma positiva aktiviteter en gång i veckan under mars. 

4. MORMONER 

”En dos om dagen, gör dig glad i både sinnet och magen” – Ingalill Vestman

När unnade du dig en massage senast? Vilken massage tycker du om att få? Tuff idrottsmassage, klassik massage, mjuk SPA massage, antroposofisk rytmisk massage, massage med varma stenar, presselmassage, energimassage. Ja listan är lång på olika former, ta och boka en massage du inte testat tidigare. Massage är bra för hormonbalansering och frigör välgörande oxytocin och endorfin för bättre hälsa.

5. MINDSET 

”Du kan själv påverka din framtid och ha kul på vägen!”

I ett kraftfullt mindset ingår vilken attityd du har till dig själv och din förmåga. Min attityd till att lyckas med det jag vill uppnå, är viktigare än hur svårt det egentligen är. Den som tror at den kan lyckas har rätt och den som inte tror att den kan lyckas har också rätt. Min attityd har ofta med uppfostran och kultur att göra. Det gör också att jag kan träna upp min attityd så att den hjälper mig att nå mina resultat. Det görs med regelbunden Mental Träning varje dag. Skriv ner vilken attityd du känner dig mogen att förändra och träna med Mental Träning varje dag under mars. Här hittar du bra program: Mental Träning

 

Cocktailglas Må bra cocktailMå bra cocktail 5 M- Fem rörande ingredienser för människan, hjärtat och själen.

En dos om dagen av den magiska Må Bra cocktailen och kroppen balanserar sig själv, utan att du behöver störa!  Du får ett nytt 5M tips i månaden.

Må bra cocktailen har ett holistiskt perspektiv och bygger på iden att stödja kroppens egna läkande funktioner, syftet är att öka energin, focus och glädjen i att både vara företagare och människa.

I mars skriver jag om MOVE och i april om MUMS.

 

Berätta hur det går och ställ gärna frågor. / Ingalill Vestman

Ingalill Vestman
”Sjuksköterskan som blev frisk” från en autoimmun sjukdom med hjälp av Funktionsmedicin. Idag är hon vidareutbildad inom funktionsmedicin för legitimerad vårdpersonal och har en Funktionsmedicinsk mottagning online och i Ystad.

Du kan boka tid för konsultation inom t.ex. följande områden:

Analyser och provtagning:

0 kommentarer

Skicka en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *