Gott glutenfritt bröd som kan göras i flera varianter

Äggmuffins
Ät äggmuffins till exempel till frukost eller när du vill ha ett gott glutenfritt bröd. Här får du olika tips på smaksättning, hitta din egen favorit.
Ingredienser för ca 6 st glutenfria bröd
4 ägg
1 dl 40% grädde
2 msk mandelmjöl
1 msk kokosmjöl
1 msk psylliumfröskal
1 tsk bakpulver
1 krm salt och nymald svartpeppar
Vill du ha mjölkfritt kan du ersätta grädden med havregrädde.
Så här tillagar du glutenfritt bröd
Sätt ugnen på 200 grader.
Vispa ihop och fyll i smeten muffinsformar till 2/3-delar, tänk på att smeten stiger på höjden.
Grädda i ca 15 minuter eller tills ytan är lite gyllene och smeten stannat.
Tips på varianter att blanda i innan gräddning
Riv ost tex parmesan eller mozzarella i smeten
Krydda med basilika, tomat och oregano
Krydda med bacon (osockrad och från glada ekologiskt uppfödda grisar) och lök i små bitar
Skär ädelost eller gorgonzola i stavar och stick ner i mitten
Kläd formens sidor med bacon innan du fyller i smeten
Detta är ett recept som passar LCHF och Paleo och som du dessutom kan anpassa om du äter andra dieter.
Smaklig Spis!
0 kommentarer