Äggmuffins – glutenfritt bröd

16 mar, 2016 | Mums, Recept | 0 Kommentarer

Äggmuffins – Gott glutenfritt bröd som kan göras i flera varianter

Äggmuffins

Äggmuffins

Äggmuffins kan ätas till exempel till frukost eller när du vill ha ett gott glutenfritt bröd. Här får du olika tips på smaksättning, hitta din egen favorit, och botanisera utefter den kost du följer.

Ingredienser för ca 6 st äggmuffins

4 ägg
1 dl mandelmjölk
2 msk mandelmjöl
1 msk kokosmjöl
1 msk psylliumfröskal
1 tsk bakpulver
1 krm salt och nymald svartpeppar

Du kan ersätta mandelmjölk med havremjölk eller 40% eko.grädde.

Så här tillagar du äggmuffins glutenfritt bröd

Sätt ugnen på 200 grader.
Vispa ihop och fyll i smeten muffinsformar till  2/3-delar, tänk på att smeten stiger på höjden.
Grädda i ca 15 minuter eller tills ytan är lite gyllene och smeten stannat.

Tips på varianter att blanda i innan gräddning

Riv ost tex parmesan eller mozzarella i smeten
Krydda med basilika, tomat och oregano
Kläd sidorna med bacon eller rökt skinka (osockrad och från glada ekologiskt uppfödda grisar) och lök i små bitar
Skär ädelost eller gorgonzola i stavar och stick ner i mitten
Blanda i 1-2 msk Chiafrön och låt stå och svälla i några minuter extra innan gräddning.

Detta är ett recept som passar LCHF och Paleo och som du dessutom kan anpassa om du äter andra dieter.

Smaklig Spis!

Ett tips är att dricka lite hemgjord buljong när du avnjuter dina äggmuffins.

Ingalill Vestman
”Sjuksköterskan som blev frisk” från en autoimmun sjukdom med hjälp av Funktionsmedicin. Idag är hon vidareutbildad inom funktionsmedicin för legitimerad vårdpersonal och har en Funktionsmedicinsk mottagning online och i Ystad.

Du kan boka tid för konsultation inom t.ex. följande områden:

Analyser och provtagning:

0 kommentarer

Skicka en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *