Återta din klarhet – 14 sätt att avgifta kroppen från fluor

3 sep, 2015 | Egenvård, Gästbloggare, Hormonbalans | 13 Kommentarer

tallkottkörteln

Avgifta kroppen från fluor

Uppdaterad 20220825

I blogginlägget om hur vi stressar Epifysen skrev Magdalena Vestman om hur vi stressar Tallkottkörteln/Epifysen även kallad välmåendets körtel.
Här beskriver hon hur du kan återta din klarhet genom att avgifta från fluor på ett naturligt sätt.

Epifysen är en viktig körtel som liksom kärt barn har många namn. Tallkottkörteln, tredje ögat, välmåendets körtel. En viktig körtel för välmåendet och hormonbalansering. Den producerar melatonin som är en viktig antioxidant och stödjer kroppens sömn- och vakenhetsrytm. I epifysen anses även intuitionen vara belägen. Fluor är den största boven till den stressade tallkottkörteln.

Slö och trött? Återta din klarhet genom att avgifta från fluor!

Fluorets skadeverkning kan vara en anledning till dagens ökning av autoimmuna sjukdomar, kronisk trötthetssyndrom och koncentrationssvårigheter. Fluor binder sig till Tallkottkörteln som förkalkas.
University of Surrey i England genomförde en studie 1997, där resultatet visade att en vuxen människas tallkottkörtel innehåller mer fluor än någon annan mjuk vävnad i den mänskliga kroppen. Faktum är att nivåerna av flour som återfanns i tallkottkörteln var tillräckliga höga för att hämma våra livsnödvändiga enzymer. princip varenda en av oss lider av förkalkad tallkottkörtel som gör oss mer slöa och trötta än vad vi behöver vara.
Läs mer om hur vi stressar tallkottkörteln i detta inlägg: Den stressade tallkottkörteln


Undvik de största källorna till fluor

 • Använd fluorfri tandkräm och munvatten
 • Välj ekologiska obesprutade livsmedel
 • Byt ut ditt svarta och gröna te till örtte
 • Undvik att dricka Ramlösa samt drycker från länder som tillsätter natirumklorid i sitt vatten.
 • Byt ut dina teflonpannor till gjutjärn, rostfritt eller kolstål.

Stekpanna utan fluor Te fritt från flourSilvertandkram

Det är viktigt att lägga till kost och kosttillskott till din diet som naturligt avgiftar och stärker kroppen. Här nedan följer en lista på de främsta fluoridavgiftarna:

14 sätt att naturligt avgifta kroppen från fluor

 1. Koncentrerad Kelp Extract (Biofilam®)
  Innehåller alla vitaminer och spårämnen kroppen behöver, plus jod (se längre ner på listan) och alginater som har visat sig dra tungmetaller och radioaktiva isotoper ur kroppen. Läs mer i vårt inlägg: 8 skäl att äta Biofilam dagligen och på www.inspirednutritionals.com.
 2. Må bra coctailens lilla gröna med superfood för din morgon smoothie med Biofilam, Chlorella, Spirulina och Korngräsjuicepulver.
 3. Spirulina – En blågrön alg och superfood att ha i morgonsmoothien. För att bästa smak och kvalitet kan jag rekommendera den Hawaiianska spirulinan.
 4. MSM – Är ett organiskt svavel.
 5. Moringa – En superfood att ha i morgonsmoothien. Fröna är bäst för fluordetox. Även bladen har många fantastiska egenskaper.
 6. Gurkmeja – välj ekologisk och tillsätt svartpeppar för bästa effekt. används både i matlagning och i smoothie.
 7. Selen – En utmärkt källa till selen är paranötter. Bara 10 nötter per dag bör ge dig all selen din kropp behöver. En annan källa är vitlök. Annars ta som kosttillskott.
 8. Alger – Som kombu, bladderwrack, arame. Inkludera i din matlagning.
 9. Färsk koriander – Mycket renande. Inkludera i din matlagning eller i din smoothie.
 10. C-vitamin – ät C-vitaminrik kost och ta gärna extra tillskott av C-vitamin.
 11. Tamarind – kan du hitta i thailändska matvarubutiker. Använd i matlagning eller gör te på den.
 12. Jod hjälper kroppen att eliminera fluor, brom, bly, kadmium, arsenik, aluminium och kvicksilver. De flesta av oss lider av allvarlig jod brist som orsakar problem i sköldkörteln.
  Här är en informativ artikel om Dr Howensteins forskning om jod: http://www.newswithviews.com/Howenstine/james37.htm
 13. Magnesium – Många av oss lider av magnesiumbrist. Viktigt att tillsätta, framförallt när du äter jod, välj ren magnesium att spraya på huden. Vid intag via munnen (per oralt) försvinner 50% av magnesiumet och det kan irritera mag-tarmslemhinnan.
 14. GI Detox Kombination av Zeolitlera, Aktivt kol och Aloe Vera mm – finns att köpa som kapsel, kontakta oss

Om du är intresserad att veta mer om hur nervgiftet fluor blev en naturlig del av vår vardag kan jag rekommendera att se dokumentären The fluoride deception på Youtube.

Produkter

Fluorfri tandkräm
Magnesium
Biofilam
Må bra cocktailens lilla röda  med Biofilam, nypon, blåbär och nässla
Må bra cocktailens lilla gröna  med Biofilam, Chlorella och Spirulina
MSM-svavel
Gurkmeja i kapslar med högre upptag
C-vitamin

Gästbloggare Magdalena Vestman

Magdalena Vestman

Dipl. Hälsocoach, Cert. Hälsokonsult, Cert. NLP Master Practititoner, Svensk klassisk massör, Lymfmassör, Kroppsterapeut i ett flertal olika tekniker, Dansinspiratör.

 

Pågående studier sedan 2016 med en mästare i holistisk andlig läkekonst från Anderna. Tränad i själsliga verktyg för energihantering och healing.
Hon befinner sig därför ofta i Costa Rica och Colombia, och kan nås med lätthet via sociala media och WhatsApp

Facebook: http://www.facebook.com/naturligtlevande
Instagram: http://www.instagram.com/naturligtlevande
WhatsApp: +46733447354

Hon har företaget Naturligt Levande på hennes hemsida kan du läsa mer.

Unik hälsorådgivning

Magdalena erbjuder hälsorådgivning online och utgår från ett holistiskt förhållningssätt som inkluderar livsstil, kost, detox, andning, rörelse, avslappning, egenvård, medveten närvaro, själslig balans, ursprungliga healingtekniker och andlig träning baserad på din intention och situation.

Läs även Magdalenas andra inlägg på vår hemsida

Den stressade tallkottkörteln

Lymfsystemet-viktigare än du tror

 

 


Har du frågor om produkter och kosttillskott skriv ett meddelande nedan så hjälper vi dig. / Ingalill

13 Kommentarer

 1. ingrid schönnings

  HeJ!
  Vad kostar Biofilam att köpa?’
  Undrar Ingrid Schönnings i Edsbyn

  Svara
 2. Ingalill Vestman

  Magnesiumolja som det ofta kallas i dagligt tal är egentligen ingen olja utan hänvisar till den oljiga känslan man får av magnesiumsprayet. Blandningen består av Magnesiumklorid, filtrerat vatten och lavendelhydrolat. Du kan läsa mer och beställa här: https://vipconsulting.se/produkt/magnesiumspray/

  Svara
 3. Agneta Törnfeldt

  Hej! Hittar inga priser på biofilam någonstans, man vill ju gärna ha en hum innan man vågar beställa..
  /mvh. Agneta

  Svara
  • Ingalill Vestman

   Hej Agneta!
   Självklart får du veta priset innan du beställer. Anledningen till att det inte finns med pris på hemsidan är att vid import kan priserna ändras efter tid till annan.
   Däremot finns priser i må bra cocktailens lilla röda och lilla gröna i shopen, där det ju också ingår Biofilam. Jag skickar dig ett mail med det aktuella priset. MVH Ingalill Vestman VIP Consulting AB.

   Svara
 4. Daniel Karvonen

  Hej jag undrar om vart gränsen går för hur mycket fluor som påverkar talgkottskörteln för läste att i min kommun har dem ca 0,5mg/l och gränsvärdet för att det ska vara för mycket enligt lag är 1-5 men jag vet att dem skiter i de anlita skador jag anser att det har att förkalka tredje ögat och jag sysslar med astral projection och så , så vill minimera förkalkning av tredjeögat så undrar finns det filter mot fluor eller behöver jag inte det när det endast ä 0,5mh/L mvh Daniel Karvonen

  Svara
  • Ingalill Vestman

   Hej Kent. Ja det är en intressant fråga. Utan att vara expert på området med nivåer, tror jag egentligen inte att 0,5 är någon dos att fundera över om det är enda vägen du får i dig fluor. Jag använder själv ett vattenfilter. Det är ju inte endast genom vattnet man får i sig utan via te och mat osv som är vattnade med fluorrikt vatten det svårt att hålla koll på allt i dag. Jag antar att du inte använder fluortandkräm och teflongrytor. Jag använder Nikkens vattenfilter, det finns flera olika märken på dessa. Hälsningar Ingalill Vestman

   Svara
   • Annica Manby

    Hej, måste man detoxa för att bli av med fluoret i kroppen eller kan man äta som vanligt och använda sig av devolika ämnena som du tar upp. Hälsningar Annica

    Svara
    • Ingalill Vestman

     Med detox menar du fasta?
     Svaret är egentligen det beror på.
     De ämnen som tas upp i artikeln hjälper till att rensa ut kroppen från fluor.
     Fungerar dina reningsorgan normalt, framör allt lever, mage-tarm och njurar så kan du forcera utrensningen med fasta, inkl de ämnen som hänvisas till.
     Ofta kan det vara bra att ta det lite lugnare och då är det bättre att äta antiinflammatorisk kost med tillägg av ämnena.
     Lycka till hälsn Ingalill

     Svara
 5. Maria

  Hej! Är det alltså så att man kan få fluorid ur kroppen? Jag hade fått uppfattningen om att det mesta lagrades i skelettet och det man fått i sig kunde man aldrig få ur? Naturligtvis fantastiskt om så inte är fallet!

  Svara
  • Ingalill Vestman

   Hej Maria!
   Ja du kan rena gifter ur kroppen med hjälp av bla alger som binder bla tungmetaller och fluor och för ut dem ur kroppen. Fluor består av olika isotoper med olika stabilitet. Halveringstiden är 110 timmar i kroppen, men när den binder sig till Tallkottkörteln kan den körteln förkalkas och ge skador.
   University of Surrey i England genomförde en studie 1997, där resultatet visade att den mjuka vävnaden i en vuxen människas tallkottkörtel innehåller mer fluor än någon annan mjuk vävnad i den mänskliga kroppen. Faktum är att nivåerna av flour som återfanns i tallkottkörteln var tillräckliga höga för att hämma våra livsnödvändiga enzymer.

   Svara
   • Maria

    Intressant! Finns det något ”recept” på hur man går till väga mer specifikt än ämnena ovan – eller är det fri dosering som gäller? Hur är det med den del av fluoriden som lagras i skelettet? Går det att mäta hur mycket man har i kroppen?

    Svara
 6. Anita Grandin

  Jag har använt fluortandkräm,fluorsköljning fluortandkröm på mellanrumstandborstana och fluortuggummi dagligen.Nu har jag fått nässelutslag på hela kroppen. Kan det bero på fluoret som jaganvänt dagligen?.

  Svara
  • Ingalill Vestman

   Hej Anita. Svårt att svara på så här utan att veta mer. Skulle kunna vara så, annan orsak kan vara att du är överkänslig för något.
   I funktionsmedicin säger vi att huden är tarmens spegel, så det kan vara någon obalans i mikrobiomet i tarmen. Varma hälsn Ingalill Vestman

   Svara

Skicka en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *