Biofilam - ekologisk kelpBiofilam – koncentrerad kelp – havets hälsa

Biofilam – ett kelpextrakt i koncentrerad form, är en mycket näringsrik brunalg som stärker immunförsvaret och hjälper kroppen att eliminera giftiga tungmetaller och avgifta tallkottkörteln.

Här nedan skriver Magdalena Vestman, holistisk hälsocoach, om den fantastiska algen Biofilam.

Vad är Biofilam?

Biofilam, utvecklades i Ryssland på 1960-talet, av en grupp forskare anställda på rehabiliterings institutet där offren för Tjernobyl katastrofen senare genomgick behandling. Sjögräsets helande egenskaper har varit känd i århundraden, så den ryska regeringen gav forskarna i uppdrag att utveckla ett effektivt och kraftfullt sjögräsbaserat botemedel för att hjälpa kroppen att läka från radioaktiv strålning.

Biofilam innehåller många viktiga näringsämnen såsom magnesium, kalcium, antioxidanter, essentiella aminosyror (högkvalitativt protein), biologiskt tillgängligt jod och många viktiga vitaminer och mineraler. Det är även rikt på alginater, vilket hjälper kroppen att effektivt eliminera giftiga tungmetaller och radioaktiva isotoper.

Biofilam är inte samma som ”kelp pulver”

Det är inte samma som ”kelp pulver” som du hittar på hälsokostaffären. Detta är ett kallpressat koncentrat av den bästa delen av kelp plantan. Det är en högkoncentrerad produkt, ca 45 kg rå sjögräs behövs för att göra ett kilo Biofilam.

8 goda skäl att använda koncentrerad Biofilam dagligen:

 • Stärker immunförsvaret
 • Stödjer sköldkörtelns funktion och anses förebygga sköldkörtelcancer
 • Sänker högt blodsocker och reglerar kolesterolnivåerna
 • Avgiftar kroppen från tungmetaller, radioaktiva ämnen, fria radikaler och toxiner
 • Reglerar vikten genom förbättrad funktion i mag-tarmkanalen
 • Förbättrar struktur och tillväxt för hår och naglar
 • Hjälper till att avgifta rökare från strontium och kadmium
 • Är starkt antiinflammatoriskt och anses därför kunna skydda mot tex cancer

Näringsinnehåll/ verksamma substanser i Biofilam:Biofilam-powder

 • Alginater är extremt effektiva organiska element som hjälper kroppen med avgiftning. Kelp, liksom andra alger, är rikt på natriumalginat, som effektivt skyddar kroppen från strålning. Enligt en studie från 1964 som publicerades i ”Canadian Medical Association Journal,” kan natriumalginat som härrör från kelp minska radioaktiv strontium absorption i tarmarna med 50 till 80 procent.
 • Organiskt jod kan stärka immunförsvaret och bidra till att stödja en sund sköldkörteln som styr ämnesomsättningen och kan därför hjälpa till med viktminskning. Kelp är en rik källa till jod, vilket är ett avgörande näringsämne för sköldkörteln. Brist på jod leder till struma, eller svullen sköldkörtel, och störningar i ämnesomsättningen. Jod är det viktigaste element som sköldkörteln använder för att producera sköldkörtelhormonerna tyroxin och trijodtyronin. Att konsumera jod från växter som kelp hjälper också att minska effekterna av strålning.
 • Fucoidan kan eliminera skadliga celler, såsom cancerceller, från kroppen. Idag är Fucoidan föremål för mer än 600 vetenskapliga studier som alla bekräftar dess immunstödjande egenskaper. Det omnämns i ansedda medicinska tidskrifter som viktiga läkande ämnen som det i framtiden finns intresse att utforska mer om. Baserat på aktuell forskning, kan fucoidan vara en av det mest kraftfulla immunstödjande näringsämne som någonsin upptäckts!
 • Laminarin, också kallat laminaran, finns i brunalger såsom kelp. Laminarin är en polysackarid som förebygger och behandlar kardiovaskulära sjukdomar. En av de viktigaste hälsoeffekterna av laminarin är att det används för att behandla olika sjukdomar som är relaterade till blodkärlen i hjärtat. Laminarin finns bara i brunalger. Den mest koncentrerade källan till brunalger är Biofilam.
 • 72 vitaminer och mineraler. Biofilam innehåller 45:1 koncentration av näringsämnen som finns i kelp (även kallat Kombu). I själva verket innehåller det över 72 mineraler och vitaminer, särskilt B-vitaminer, som är nödvändiga för cellulär metabolism och ger din kropp energi. Den innehåller också vitamin C och E, som båda är starka antioxidanter och främjar blodkärlets hälsa. Mineraler, såsom kalcium, bor och magnesium finns det gott om i Biofilam; de är nödvändiga för starka ben och normal muskelfunktion. Biofilam, liksom alla ätliga sjögräs, innehåller vanligen alla de viktiga mineraler och spårämnen som den mänskliga kroppen behöver.Biofilam innehåller också jod, kalium, brom, mukopolysackarider, mannitol, alginsyra, kaininsyra, laminine, histamin, zeaxantin, protein, vitamin A, B, D, K. Det är en av de få betydande kostkällorna av D-vitamin, som är viktigt för ett stort antal funktioner i kroppen, som benhälsa, immunförsvar och förebyggande av depression. Proteinet i Biofilam är av hög kvalitet och kan jämföras i sammansättning med flera animaliska proteiner. Detta gör det till ett utmärkt komplement till en vegetarisk eller vegansk diet.

Hur äter du Biofilam?

Lagom dos är 1 tesked/per dag blandat i ett glas vatten. För att underlätta eventuella utrensningssymptom kan du börja med en halv tesked och under några veckor öka upp till 1 tesked. Blanda först med liten mängd vatten för att undvika klumpar och fyll sedan upp till ett fullt glas. Drick sedan ännu ett glas vatten för bästa effekt.

Må bra cocktailen rekommenderar:

Du kan även blanda Biofilam i en smoothie, det blir betydligt godare.
Se recept för den gröna smoothien ”Må bra cocktailens lilla gröna”

Ha tålamod det tar ca 6 månader för att stärka sköldkörteln och avgifta kroppen.


Kommentar från Magdalena Vestman:

Efter att ha undersökt behovet av en högre dos av jod för att stärka min underfunktion av sköldkörteln fick jag reda på att koncentrerat kelp extrakt är ett bra sätt att stärka min trötta kropp och hjärna och samtidigt avgifta från tungmetaller. Efter 5 månader kände jag en betydande effekt.  

Magdalena VestmanMagdalena Vestman är certifierad NLP coach med inriktning på holistisk hälsa, massageterapeut och leder klasser och kurser i magdans och frigörande dans.

Hon har ett stort intresse för ekofilosofi, helande näring och ursprunglig visdom. Läs hennes hälsoblogg blogg här: naturalliving.se

 

Du kan köpa Biofilam eller Må bra cocktailens lilla gröna i shoppen: Biofilam

Läs mer i länken: Inspired Nutritionals

10 lakande medelDet här inlägget är nummer 2, om Må bra cocktailens 10 mest effektiva antiinflammatoriska ämnen i naturen.