Är det farligt att äta ägg?

Myten om äggFörr trodde man att det var farligt för att det innehåller mycket kolesterol. Vi skulle äta max 2 i veckan hette det då för hälsans skull.
Idag vet vi bättre, i näringsinnehållet finns mer av det goda kolesterolet som är bra för bl.a. vårt immunförsvar. Vi behöver också kolesterol för att tillverka hormoner och reparera celler.

Ägg är mycket näringsrika

I ägget finns totalt 7 gram protein, fördelat på äggvitans ca 3 gr protein och äggulans 4 gram.

Det är i gulan det mesta av näringen finns, tex vitaminer, mineraler, antioxidanter och protein. Gulan innehåller bl.a. vitamin A, D, E, B1, B2, B6, och mineralerna Kalcium, Järn, Zink, Selen samt kolesterol.

Äggvitan innehåller 10% protein och 90 % vatten.

Ät ägg från glada hönor som fått möjlighet att gå både inomhus och utomhus och sprättat och är ekologiskt uppfödda.

Ägg är nyttigt och gott, foto: Lina VestmanÄt och njut av så många du vill med gott samvete!

Ät så många ägg du vill och se till att du njuter av dem.

Glutenfritt bröd innehåller ofta ägg i recepten.

I Må bra cocktailens receptsamling kan du botanisera i följande glutenfria recept:
Äggmuffins
Zucchinimuffins
Blomkålspizza