Kålpudding
Kålpudding, ett recept helt fritt från socker, spannmål och mejeri, anpassat till AIP. Kål är en billig och nyttig. ingrediens. Perfekt kombinerat med smakerna sött, salt surt, beskt och umami. Bra innehåll av fibrer och minst 3 färger på grönsakerna.
Här är den klassiska sirapen utbytt mot Coconut Aminos, liknar en soja med lite mer sötma utan att påverka blodsockret.
Gör gärna flera portioner så du kan frysa in.
Ingredienser till kålpudding
4 port
- 1 kålhuvud ca 1 kg
- 500 mg fläskfärs eller valfri färs ekologisk
- 1 gul lök finhackad
- 2 dl finhackad svamp
- 2 dl kyckling buljong gärna hemgjord
- 2 msk Coconut Aminos till kålen + 1 msk till färsen
- 1 msk Äppelcidervinäger
- 1 tsk salt och peppar
- 1 krm nymald svartpeppar
- Ghe, kokosolja eller smör att steka i.
Till servering
- potatis
- lingon
- morötter
- persilja
Gör så här:
- Sätt ugnen på 175°C.
- Strimla kålhuvudet, skär bort den hårda stocken.
- Bryn matfettet lätt, i en stor stekpanna eller stekgryta.
Lägg i kålen i omgångar och bryn den lätt. Rör om så att kålen inte bränns.
Krydda med salt peppar, svartpeppar, Coconut Aminos och äppelcidervinäger.
Ställ åt sidan medan du blandar färsen. - Blanda köttfärsen med lök, buljong, svamp vatten, salt och peppar.
Lägg hälften av kålen i en ugnssäker form.
Bred över färsen och täck med resten av kålen.
Grädda i ca 45 minuter, 175°C.
Servera med potatis, morotsstavar och råa/ frysta osötade lingon, klipp över persilja.
Låt maten bli din medicin.
0 kommentarer