Mandelpanerad fisk med blomkålsmos MUMS

Fisk med blomkalsmos

Mandelpanerad fisk med blomkålsmos

 

Att servera mandelpanerad fisk med blomkålsmos är ett en bra antiinflammatorisk måltid. När man får tag på helt nyfiskad siklöja från Tivedens rena vatten, då blir det fest. Du kan givetvis använda annan fisk. Tänk på att använda fisk från så rena vatten som möjligt och variera ditt intag av fisk från olika rena vatten.
Mandelpanerad fisk med blomkålsmos brukar gå hem i de flesta stugor.

Alla ingredienser nedan är givetvis i möjligaste mån ekologiska.

Receptet på mandelpanerad fisk med blomkålsmos.

Ingredienser

♦150 – 200 gr fisk, fryst eller färsk.
♦ ¼ dels blomkålshuvud per person
♦ 1 tunn skiva sötpotatis per person
♦ Ett blad grönkål
♦ Grädde 40% ekologisk
♦ Panering: ägg och mandelmjöl
♦ Smör ekologiskt
♦ Salt, svartpeppar och citron (ekologisk).
♦ Sallad med olika bladgrönsaker, gurka körsbärstomat och avokado.

Blomkålsmos

√ Skär blomkålsbuketter i bitar (spara stocken och bladen till en gryta)
√ Skär Sötpotatisen i 1cm stora bitar.
√ Koka upp vatten och lägg i blomkål och sötpotatis, koka tills allt blivit mjukt i ca 5-10 minuter. Undvik att överkoka. Du kan givetvis också ångkoka vilket blir ännu fräschare.
√ Pressa grönsakerna genom en potatispress.
√ Fräs upp smör i en kastrull och lägg i moset rör om och rör i lite grädde, ca ½ – 1 dl. Tänk på att det inte behövs lika mkt grädde som till potatismos.
√ Krydda med salt och peppar och lite riven muskotnöt.

Mandelpanerad fisk

√ Fräs upp smör i pannan.
√ Vänd fisken i vispat ägg och därefter i mandelmjöl och stek ett par minuter på varje sida.
√ Fräs med grönkålsbladet de sista minuterna. Tiden är givetvis beroende på tjocklek på fisk.
√ Salta och peppra och droppa över citron vid servering.

Sallad

Välj olika bladgrönsaker som rucola, bladpersilja och salladsblad i olika färger, gurka, tomat och en halv skivad avokado.
Dressing på olivolja och ofiltrerad äppelcidervinäger med örtsalt och pepparrot.

Äppelcidervinäger en riktig hälsokur

 

Kommentarer från Ingalill Vestman

♥  ingår alltid en ingrediens från kålfamiljen till varje måltid. Här har vi valt grönkål och blomkål så vi får med två färger. Kålfamiljen innehåller goitrogener som hindrar upptaget av vitaminer och mineraler det är därför du ska tilllgaga dem skonsamt.
♥ Mandel, nötter och frön ingår endast i mindre mängder i Må bra cocktailens kost. Då vi inte äter gluten, är mandelmjöl ett alternativ som du kan använda med måtta. Vill du gå ner i vikt med MUMS så är inte ens mandelmjöl att rekommendera. Har du högt blodsocker kolla med ett blodprov hur just ditt blodsocker reagerar. Mandel är bra om du har sura uppstötningar.
♥ Sötpotatis är valt för att få med fler färger. Även sötpotatis kan vara för söt för vissa, uteslut då sötpotatisen och gör mos på endast blomkål.
♥ För att få grönt mos blanda i broccolibuketter istället.
Pepparrot är en god krydda som anses ha flera hälsoegenskaper som till exempel att det fungerar blodtrycksreglerande.

Låt maten bli din medicin!

Ingalill Vestman

är ”sjuksköterskan som blev frisk” med hjälp av Må bra cocktailens 5 ingredienser i samband med en autoimmun sjukdom. Hon beskriver sig själv också som ”barnmorskan som blev hormonnörd”.

Vill du veta mer om hur du kan göra, boka tid för konsultation inom följande områden:

Rådgivning – egenvård

♥ Rådgivning Må bra cocktail
♥ Sköldkörtelsupport
♥ Hormonbalansering
♥ Sömn och dygnsrytm
♥ Stress – utmattning
♥ Stärk immunförsvaret – långvariga infektioner
♥ Mag-tarmbalansering

Tester

Vad ska jag äta egentligen? Vad är bra för mig och min situation?
Ibland kan man bli förvirrad av alla hälsoråd, det bästa är givetvis att göra en test, så man kan anpassa råden direkt efter din person och dina behov.

♥ Hårmineralanalys
♥ Hormontester – DUTCH test
♥ DNA tester