Filégryta med dragon
MUMS – mat utan mojs och socker
Filégryta med dragon kan bestå av valfri filé från gris eller fågel. En krämig konsistens med fräsch smak av citrus och dragon. Lättlagat och snabbt och ändå en festmåltid. Paleo.
Köp ekologiskt från glada djur.
Filégryta ingredienser för 2 personer
400 gr fläskfile eller kycklinglårfile ekologiska från glada djur.
1 purjolök
150 gr champinjoner
2,5 dl kokosmjölk gärna Garant
2-3 msk kokosolja, ghee eller MCT-olja att steka i
Kryddor se nedan
Smaken av kokos försvinner av citron. Det går att byta ut kokosmjölken mot havregrädde eller mandelmjölk för den som äter det
Kryddor:
2 tsk havssalt och och ett kryddmått peppar
1/2 pressad citron/lime ekologisk
2 msk dragon
1 knippe persilja till serveringen
Tillagning av filégryta
Skär en hel purjolök i 1,5 cm stora bitar ta även med det gröna.
Skär champinjonerna i fyra bitar (ev två beroende på storlek)
Fräs purjolök i kokosolja och lägg i champinjonerna efter ett par minuter. Häll över kokosmjölk och lått puttra under tiden du steker filéerna.
Skär filén i 2 cm tjocka bitar.
Bryn dem i ett par minuter på varje sida i lite kokosolja och lägg dem i grytan med de andra ingredienserna. Krydda med salt, peppar och dragon. Låt sjuda i 8-10 minuter
Häll i pressad citron och rör om.
Smaka av om du behöver mer kryddor.
Klipp över persilja innan servering
Servering
Ät tillsammans med blomkålsris/kokt quinoa och en härlig sallad i 3 olika färger.
Läs mer om hälsofördelarna med dessa ingredienser
Kokos 7 antiinflammatoriska effekter
Persilja – örtkrydda för hälsan
Makai deep sea salt – det renaste saltet
Smaklig spis!
0 kommentarer