Fisk med apelsin och saffran MUMS
En färgrik gryta fylld med antioxidanter. Ett härligt recept helt utan mejeri och gluten. Läkande antiinflammatoriska ingredienser för hälsan.
Saffran är dessutom både lugnande och stämningshöjande.
Klicka gärna på länkarna till ingredienserna så kan du läsa mer om hälsofördelarna.
Fisk med apelsin och saffran ingredienser för 4 personer
- 600 g fisk helst vildfångad från rena vatten. Blanda gärna sorter som lax, och några fileer från någon plattfisk som skrubba, rödspätta, rödtunga, bergtunga, piggvar.
- 1 st gul lök
- 1 st morot
- 1 st röd paprika
- 1 st grön paprika
- 2 st vitlöksklyftor
- 1 st pressad apelsin (gärna blodapelsin om det är säsong) ekologisk
- 1/2 pressad lime
- 1,5 dl benbuljong gärna från fiskskrov och skaldjur alternativt kyckling. Kan uteslutas, krydda då med lite Tamari (glutenfri sojasås) istället.
- 1 kuvert saffran
- Chili valfri mängd och styrka ta lite i taget och smaka av
- 2 tsk havssalt
- 2 krm svartpeppar
- 2,5 dl kokosmjölk gärna GarantStek i MCT olja alternativ kokosolja eller Ghee
Garnera med Klippt Persilja eller Koriander efter smak.Tillaga fisk med apelsin och saffran så här
- Skär morotsstavar, paprika och lök i lika stora bitar.
- Gör laxen i 3 cm stora bitar och rulla ihop fiskfilén
- Pressa vitlöken med kniven och hacka i små bitar.
- Fräs löken tills den blir glansig tillsammans med saffran
- Häll i morot, paprika, chili och woka blandningen några minuter.
- Blanda med kryddorna salt peppar
- Tillsätt kokosmjölk och saften från apelsin och lime och låt det koka försiktigt i 5 minuter
- Lägg i laxen och rullar av fiskfilen och låt sjuda i ett par minuter tills fisken är genomvarm men inte sönderkokt.Garnera med klippt persilja eller koriander beroende tycke och smak
Servera med blomkålsris eller quinoa
Visste du att:
kokossmaken försvinner helt med kryddningen och det sura från apelsin och lime
Låt maten bli din medicin!
0 kommentarer