Wok med strimlad kalkon
Att göra en wok med strimlad kalkon är både enkelt och lättlagat. Att woka är ett bra tillagningssätt och du får en vacker blandning av härliga färger och antioxidanter, riktig regnbågsmat.
Den snabba uppvärmningen minskar grönsakernas antinutrienter som hindrar upptaget av näring, samtidigt som det bevarar både fräschör och näringsämnen på ett bra sätt.
Val av och mängd grönsaker och rotfrukter kan du själv välja efter smak och tillgång. Tänk på att ha åtminstone 3 olika färger på grönsakerna.
Använd alla delar även blasten, om den är fin.
Skär allt i lika stora bitar.
Om du inte har tillgång till kalkonstrimlor kan du lika gärna använda strimlad kycklinglår eller biff.
Allt är givetvis ekologiskt, så långt det går.
Om du inte tål lök och vitlök så kan du enkelt hoppa över det.
Recept på wok med strimlad kalkon för 2 personer
Ingredienser
300 gram strimlad kalkon eller biff
1 broccoli använd både blomma, stock och blad
Några blomkålsbitar, använd både blomma och stock och blad
Lök 1 gul
Morot 1 strimlad i stavar
Röd paprika 1st
Skogschampinjoner 5 st
Kryddor
vitlöksklyftor 2 st bankade
ingefära 2 msk rivna
Salt, peppar och lite chiliflakes
2 msk Coconut Aminos (glutenfri används istället för soja, smakar sött men har lågt GI = OK för AIP)
Kokosolja eller MCT-olja att steka i.
Angående salt så använd med fördel det absolut renaste saltet Macai Deep Sea Salt ®.
Tillagning
Skär alla grönsaker i ungefär lika stora bitar, med smalare stänger för morot.
Fräs kalkonstrimlorna i MCT olja, tills de får färg.
Tillsätt grönsaker och rotfrukter och låt dem fräsa med i några minuter tills broccolin är riktigt grön. När den är för mycket tillagad blir den grå och har förlorat mycket näring.
Krydda med salt , peppar och chiliflakes, häll över 2 msk Coconut Aminos
0 kommentarer